Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ζουράρις: Ευπατρίδης ο Γιωτόπουλος

“Ευπατρίδη με εσωτερική ευγένεια και ευλάβεια σε όλα αυτά που ονομάζονται ελεύθερες προσωπικότητες'', χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο Κώστας Ζουράρις, στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε το επαχθές προνόμιο να είναι γιος ενός λαμπρού πατέρα, γεγονός που τον γαλούχησε στο να μην μπορεί να προσφύγει σε καταστάσεις ατομικής βίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, τον οποίο γνώρισε στο Παρίσι το 1967, γαλουχήθηκε με μία αντίληψη που θέλει την αλλαγή ως αποτέλεσμα συλλογικής και παλλαϊκής κίνησης και όχι ατομικής βίας. 

“Οι ενέργειες αυτές ανήκουν στη μεγάλη πορεία των επαναστατικών διαδικασιών'' 

Αναφερόμενος στις ληστείες που διέπραξε η ''17 Νοέμβρη'', ο Κώστας Ζουράρις είπε: ''Ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ο Καραϊσκάκης, πώς έβρισκαν χρήματα; Οι ενέργειες αυτές ανήκουν μέσα στη μεγάλη πορεία των επαναστατικών διαδικασιών". 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η ''17 Νοέμβρη'' είναι μία επαναστατική οργάνωση αριστερής προέλευσης και ως τέτοια δεν χαρακτηρίζεται απο αρχηγικά φαινόμενα, αλλά εντός της υπάρχουν προεξέχουσες προσωπικότητες. 

Για τις προκηρύξεις της οργάνωσης ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι είναι σοβαρά πολιτικά κείμενα, τα οποία ωστόσο χρησιμοποιούν την "ξύλινη" γλώσσα της Αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: