Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

16/7/16

Ανικανότητα ή σκοπιμότητα και στο βάθος ολοκληρωτισμός! Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εγκληματικά στοιχεία απειλούν τη Διακιοσύνη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η SIEMENS είναι μια εταιρεία που έχει διαφθείρει και αλώσει το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, με βασικούς πυλώνες, από το 1988 και εντεύθεν, το «υποσύστημα Μητσοτάκη» και το «υποσύστημα Σιμήτη», που λειτουργούσαν ως αλληλοκαλυπτόμενα συγκοινωνούντα δοχεία, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της εν λόγω εταιρείας, στους διαγωνισμούς του ελληνικού δημοσίου.
Την ημέρα που «έσκασε» το σκάνδαλο της αναβολής επ’ αόριστον της δίκης για ένα από τα σκάνδαλα της SIEMENS, μια δίκη που έχουν κάθε συμφέρον να μη γίνει τα στελέχη των ως άνω δυο υποσυστημάτων εξουσίας, είδαμε τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο, ευνοούμενο-ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, να μεταβαίνει στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και να παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της μονοκομματικής ΕΡΤ, δηλαδή του μέσου το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να έχουν έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, έγγραφα, τα οποία, κατά την άποψή του, αποδείκνυαν ότι το ΥΠΕΞ δεν έχει ευθύνη για την αναβολή της δίκης.
Ο ορισμός της προπαγάνδας ολοκληρωτικών καθεστώτων, τα οποία άλλωστε υπηρέτησαν με εγκληματική ψυχραιμία και ο συνεντευξιάζων και συνεντευξιαζόμενος. Μην ξεχνάμε τους ύμνους του κ. Κοτζιά στον Γιαρουζέλσκι…
Δεν είδαμε την ίδια ώρα να πηγαίνει ο ίδιος ή ένας άλλος, πιο… παρακατιανός δημοσιογράφος, ευνοούμενος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, για να τηρηθούν τα προσχήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στην άλλη πλευρά, αυτή της Δικαιοσύνης, για να παρουσιαστούν στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν όλα αυτά τα κομματικά φερέφωνα, οι θέσεις και των δυο πλευρών και να μορφώσει σωστή και αντικειμενική άποψη και γνώμη ο Έλληνας φορολογούμενος.
Το φαινόμενο αυτό, μαζί με σωρεία άλλων, όπως η ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και οι ανοίκειες επιθέσεις του προπαγανδιστικού της μηχανισμού (ΕΡΤ, Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών κλπ) στην δικαστική εξουσία, που είναι θεσμός «ισότιμος και ισόκυρος» με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει πάρει έναν ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό, με όρους 21ου αιώνα.
Όσο για το ποιος φταίει για την αναβολή, όσο και να προσπαθούν με την προπαγάνδα να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα, ολόκληρη, την πλήρη ευθύνη έχει η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο απευθύνθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας από τις 8 Απριλίου 2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης, που ήταν η 27η Νοεμβρίου του 2015, ζητώντας την επίσημη μετάφραση του βουλεύματος.
Το υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε τη μετάφρασης τις 13 Μαΐου 2016, δηλαδή ένα χρόνο και ένα μήνα μετά, σε ημερομηνία που, σύμφωνα με το δικαστήριο, η παράδοσή της δεν επέτρεπε τη συνέχιση της δίκης, με αποτέλεσμα την αναβολή της.
Όσο για τις δικαιολογίες ότι έχει φόρτο εργασίας η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικαιολογίες για γέλια.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να γίνει η δίκη στην ώρα της, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, θα έπρεπε να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία τη μετάφραση, να μεταφραστεί σε λίγες μέρες το βούλευμα και η μεταφραστική υπηρεσία να αναλάβει την επιμέλεια και την επικύρωση της μετάφρασης, γλυτώνοντας έτσι χρόνο και δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στην δικαστική εξουσία να κάνει τη δουλειά της. Έτσι κάνουν α σοβαρά κράτη.
Όμως ποιος να σκεφτεί αυτή τη χώρα, ποιος να σκεφτεί τον Έλληνα πολίτη, που όσο διψά για Δικαιοσύνη, άλλο τόσο διψά για την Αλήθεια, όταν την υπηρετούν μίσθαρνα όργανα ενός κόμματος, με τρόπο μάλιστα που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό.
Όσο για την απαράδεκτη και αντισυνταγματική επέμβαση της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού της μηχανισμού στη Δικαιοσύνη, πληροφορούμεθα ότι επίκειται ο αποκεφαλισμός του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είναι ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και τον οποίο δεν γνωρίζω ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση με τον άνθρωπο.
Πληροφορούμεθα επίσης ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι που εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εγκληματικών οργανώσεων, όπως και κάποιοι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχέσεων με κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου και της λεγόμενης πολιτικής βίας, κάνουν πάρτι με την εξέλιξη αυτή. Γιατί ο Ντογιάκος τους κάθεται στο… μάτι και περίμεναν την ευκαιρία για να τον εκπαραθυρώσουν και να πάρει τη θέση του κάποιος πιο βολικός με τα θέλω της παρέας που κυβερνά τη χώρα.
Μια χώρα που από τη μια πλευρά την κυβερνούσαν και καραδοκούν τα γνωστά διεφθαρμένα υποσυστήματα εξουσίας, πυλώνες των συμφερόντων της SIEMENS στην Ελλάδα, και από την άλλη την κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι τύποι, που η εξουσιομανία και η ιδεοληψία, τούς οδηγεί ακόμα και στον ολοκληρωτισμό.
Τελικά είναι να μην αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν να σωθεί αυτή η χώρα;


*μίσθαρνος, -η, -ο

(κακόσημο) που εκτελεί ένα έργο αποβλέποντας μόνο στις υλικές ωφέλειες που θα αποκομίσει και χωρίς να ενδιαφέρεται για την ηθική του αξία ή το συλλογικό καλό
Δημοσιεύεται στη δημοκρατία και το Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: