Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

15/7/16

Μία κωμωδία με πολλά δάκρυα


Και πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μία αμαρτωλή εταιρεία που κόστισε στον ελληνικό λαό τα δάνεια της Αγγλίας! Και πουλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο υπουργός Σταθάκης, ως αντιπολίτευση, κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι θα ξεπουλούσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 300 εκατομμύρια. Το αστείο είναι ότι ουδέποτε υπήρξε μία τέτοια πρόταση!
Ούτε από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είχε ζητηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό, ούτε και υπήρχε πιθανότητα να βρεθεί κάποιος και να δώσει περισσότερα από τα χρήματα που έδωσαν οι Ιταλοί, αυτά τα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε τότε εντελώς προβοκατόρικα και επιχείρησε να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με οποιοδήποτε τίμημα. Έτσι, λοιπόν, ανέβασαν ψηλά τον πήχη για να έχουν να λένε. Σαν να πουλάμε το πατρικό μας, ένα τριάρι στα Πατήσια, κι ένας εκ των αδελφών να δηλώνει με έμφαση ότι το σπίτι αυτό δεν πρόκειται να πουληθεί με λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το ρεπορτάζ της εποχής, λοιπόν, υποστηρίζει ότι και τότε οι όποιες προσφορές ήταν εκεί γύρω, στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Κι όπως είπε ο σύντροφος Βαρουφάκης, όταν έγινε υπουργός, το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να απαλλαγεί από αυτήν την εταιρεία. Είχε δίκιο ο Γιάνης, δεν είχε σε όλα άδικο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μία ιστορία ανάλογη της Ολυμπιακής. Αποδείχτηκε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε τους αιθέρες με την πώληση της άλλοτε εταιρείας του Ωνάση που στη συνέχεια έγινε κρατική και έθρεψε στρατιές και στρατιές παιδιών του κομματικού σωλήνα.

Για τη συνέχεια Liberal
Δεν υπάρχουν σχόλια: