Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016


Εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στρέφεται η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την κίνηση του υπουργού να ζητήσει συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια.

Η δήλωση του υπουργού ότι ζητά συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια γιατί διαδήλωνε εναντίον του όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, προκάλεσε την
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μουζάλα για τη συγγνώμη στον Δένδια

έντονη αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Συγγνώμη σε ποιον;» αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο Νίκος Δένδιας έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον – φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι». Για να καταλήξει: «Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: