Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κινέζος πρέσβης: Είμαι κατάπληκτος από τους χειρισμούς στην υπόθεση COSCO

Την έκπληξή του εξέφρασε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Κινέζος πρέσβης Ζοού Ξιαόλι, «ξέχασε« για λίγο την διπλωματική του γλώσσα και εξέφρασε την έκπληξή του για τους τελευταίους χειρισμούς της υπόθεσης του λιμανιού από την COSCO.
Οπως σημείωσε μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, την Πέμπτη, η συμφωνία της COSCO με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς είναι πολύ επωφελής για το ελληνικό λιμάνι. . «Το έργο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ελληνο-κινεζικής συνεργασίας, η σημασία της οποίας έχει ξεπεράσει την οικονομική συνεργασία και το διμερές πεδίο και έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία για την προώθηση της περιφερειακής ειρήνης και ανάπτυξης», είπε ο πρέσβης.


Πηγή: Κινέζος πρέσβης: Είμαι κατάπληκτος από τους χειρισμούς στην υπόθεση COSCO | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/275540/kinezos-presvis-eimai-katapliktos-apo-toys-heirismoys-stin-ypothesi-cosco#ixzz4DAnqGy9L

Δεν υπάρχουν σχόλια: