Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μπουτάρης: «Ξεφτίλα η κατάσταση στο ΑΠΘ!»

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ζητούν από την πρυτανεία οι καθηγητές. Εβαψαν λεωφορείο με σπρέι χθες οι αλληλέγγυοι
Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής
Υπαίθριες ντουσιέρες, μαγειρεία και μεγάλα καζάνια, αιώρες και σκηνές. Μόνο σε πανεπιστήμιο δεν παραπέμπει η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες πέντε ημέρες το ΑΠΘ. Οι περίπου 600 αλληλέγγυοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στο No Border Camp - Thessaloniki 2016, έχουν μετατρέψει το ίδρυμα σε ελεύθερο κάμπινγκ.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με αντίσκηνα και ντουσιέρες έξω από τα κτίριά του ή με καζάνια που μαγειρεύουν» τόνισε ο Θεόδωρος Λαόπουλος, αναπληρωτής πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο. «Δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα για ένα πανεπιστήμιο από το να βγει μια φωτογραφία και να κυκλοφορήσει διεθνώς σε άλλα πανεπιστήμια με αυτή την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει το ΑΠΘ» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξεφτιλιστήκαμε τώρα, έχει πολλά χρόνια που είμαστε ξεφτιλισμένοι. Στα θέματα των πανεπιστημίων υπάρχει η πιπίλα ασύλου. Ασυλο δεν θα πει ανομία. Οι No Border ήρθαν στην Ελλάδα και κατασκήνωσαν στο πανεπιστήμιο επειδή κυρίαρχο στοιχείο στη χώρα είναι η ανομία» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συμπληρώνοντας: «Η εισβολή στο πανεπιστήμιο και το σπάσιμο της πόρτας της Φιλοσοφικής είναι πέρα από κάθε λογική».

«Η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΑΠΘ, πέρα από τις υλικές ζημιές, είναι τεράστια» σημείωσε ο Γιώργος Δέλλιος, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
Την ίδια ώρα, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ με ανακοίνωσή του καλεί την πρυτανεία να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να καταγγείλει τη στάση της πολιτείας, διότι «δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία».

Στο μεταξύ, περίπου 70 αλληλέγγυοι με μηχανοκίνητη πορεία πήγαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στα Βασιλικά. Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα βγήκε από το ΑΠΘ, ακινητοποίησε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ πριν από την Καμάρα και έγραψε πάνω σε αυτό συνθήματα κατά των κλειστών συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: