Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Ο Στουρνάρας σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Δραγασάκης

Έντονη αντίδραση προκάλεσαν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή σχετικά με το πώς πληρώθηκε πέρυσι η δόση του ΔΝΤ στο παρά πέντε και αποφεύχθηκε η χρεοκοπία.
Πηγές της ΤτΕ διαψεύδουν κατ' αρχάς ότι ο Γ. Στουρνάρας έριξε την ιδέα να μαζευτούν τα αποθεματικά των Ταμείων τονίζοντας ότι "ο Διοικητής της ΤτΕ ουδέποτε εισηγήθηκε χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων για να πληρωθεί η δόση".


Αντίδραση προκάλεσε, όμως και η αναφορά του Γ. Δραγασάκη περί μυστικού λογαριασμού από τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ. "Ο λογαριασμός ήταν και είναι λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου και όχι της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Διοικητής εισηγήθηκε απλώς τη χρήση αυτού του λογαριασμού" σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καρφώνοντας όσους διαπραγματεύονταν πέρσι με τους Θεσμούς έχοντας άγνοια βασικών παραμέτρων και λεπτομερειών του "παιχνιδιού".

Πηγή: Ο Στουρνάρας σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Δραγασάκης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280334/o-stoyrnaras-sikose-ganti-poy-erixe-o-dragasakis#ixzz4FdmPWvny

Δεν υπάρχουν σχόλια: