Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Μιλήσαμε για τις κομμουνιστικές φυλακές της Ρουμανίας και για τα απάνθρωπα βασανιστήρια, αλλά και πειράματα που διεξήχθησαν εκεί.

30-11-2018

 Ας γνωρίσουμε τώρα τους υπεύθυνους για τις θηριωδίες αυτές.

# Gheorgh Pintilie (πρώτος απο αριστερά). Το αληθινό του όνομα ήταν Pantelei Bodnarenko (Pantiusa) και ήταν Εβραίος απο την Τιρασπόλ, με σοβιετική υπηκοότητα. Εστάλη στην Ρουμανία απο την ΕΣΣΔ πριν απο την σοβιετική εισβολή με την εντολή να οργανώσει δίκτυο πρακτόρων για δολιοφθορές. Έγινε αστυνόμος της NKVD και απο το '45 ηγήθηκε της Securitate (μυστική κομμουνιστική αστυνομία). Στα πλαίσια της συντροφικής αγάπης, δολοφόνησε ο ίδιος με λοστό τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ, Stefan Foris , με σκοπό να διοριστεί ο Γκεοργκίου Ντες (που εξυπηρετούσε πιο καλά τα συμφέροντα του). O Pantiusa ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον 400.000 συλλήψεις. Αυτός ο ίδιος σχεδίασε και επιτηρούσε το απάνθρωπο πείραμα της φυλακής του Pitesti. 





# Alexandru Nicolschi (ο μεσαίος). Το πραγματικό του όνομα ήταν Boris Grunberg. Ήταν Εβραίος απο την Τιρασπόλ και το δεξί χέρι του Pantiusa. Και αυτός επίσης εστάλη απο την ΕΣΣΔ, προκειμένου να εργαστεί στον σχεδιασμό του κομμουνιστικού μηχανισμού θανατοκρατίας. Εργάστηκε σαν αστυνόμος της NKVD και, μαζί με τον Pantiusa, ήταν εμπνευστής και επιτηρητής του πειράματος της φυλακής του Pitesti.
# Misu Dulgheru (στην τρίτη φωτογραφία). Το πραγματικό του όνομα ήταν Mihai Dulberger και ήταν Εβραίος απο την Μολδαβία. Ήταν υποδιευθυντής της Securitate και πράκτορας της NKVD. Οργάνωσε ο ίδιος τα γκούλαγκ, επέβλεπε τα βασανιστήρια και τις ανακρίσεις και εξόντωσε χιλιάδες ανθρώπους που αρνήθηκαν να ασπαστούν τον κομμουνισμό. Μετά την πτώση του καθεστώτος, μετανάστευσε στο Ισραήλ.
-Διοτίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: