Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019


Η απομάκρυνση των «μαρξιστικών σκουπιδιών» μπορεί να σώσει τη Βραζιλία


05-01-2019

στις 3 ιανουαρίου, ο αρχηγός του προεδρείου, onyx lorenzoni, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση bolsonaro θα απομακρύνει όσους αξιωματούχους συμπαθούν τον κομμουνισμό από θέσεις δημόσιας διοίκησης.

...

Οι κινήσεις του Bolsonaro



Αρχικά, στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Bolsonaro υποσχέθηκε να ακολουθήσει το μήνυμα της εκστρατείας του για να αλλάξει δραματικά μια κυβέρνηση που μαστίζεται από τη διαφθορά και την οικονομική κρίση:

«Στέκομαι ταπεινός έχοντας την τιμή να απευθυνθώ σε όλους ως Πρόεδρος της Βραζιλίας και να σταθώ μπροστά σε ολόκληρο το έθνος αυτήν την ημέρα ως την ημέρα που ο λαός αρχίσει να απελευθερώνεται από τον σοσιαλισμό, από την αντιστροφή των αξιών, από τον κρατικό γιγαντισμό και από την πολιτική ορθότητα […] Η σημαία μας δεν θα γίνει ποτέ κόκκινη. Θα είναι κόκκινη μόνο αν χρειαστεί να αιμορραγήσουμε πάνω της για να την κρατήσουμε πράσινη και κίτρινη».


Ακολούθησε με ένα tweet υποσχόμενος «να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τα μαρξιστικά σκουπίδια στα σχολεία της Βραζιλίας».

Αυτό που είναι ενθαρρυντικό εδώ είναι ότι ο Bolsonaro αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός εχθρός της κυβέρνησής του δεν είναι απλώς ένας πολιτικός αντίπαλος ή σειρά κακών πολιτικών που πρέπει να μεταρρυθμιστούν, αλλά η σοσιαλιστική ιδεολογία που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη δυστυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και τη Λατινική Αμερική ειδικότερα . Η σωστή αναγνώριση του υποκείμενου προβλήματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεθεί λύση.
...

Η σημασία της εκλογής Bolsonaro

Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο επειδή υπογραμμίζει την ανάπτυξη αυτών των ιδεών πέρα από τον στενό φακό της πολιτικής, αλλά και επειδή αποδεικνύει ότι ο Bolsonaro διαθέτει μια ομάδα ταλέντων για να μπορέσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση του. Σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου του Mises Brasil, Helio Beltrao, ο νέος πρόεδρος έχει δημιουργήσει μια «αξιόλογη ομάδα με ευγενείς προθέσεις». Αυτό περιλαμβάνει τους μελετητές που συνδέονται με διάφορες ελευθεραγορίτικες και φιλελεύθερες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Mises Brasil, έχουν ζητηθεί να καλύψουν θέσεις εντός της κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένου του Bruno Garschagen, ο οποίος φιλοξενεί το δημοφιλές podcast τους. Ο νέος Υπουργός Παιδείας, Ricardo Velez Rodrigues, ήταν ο ίδιος ο φιλοξενούμενος του podcast.
Φυσικά, όταν αναλαμβάνει μια τεράστια κυβερνητική γραφειοκρατία, η οποία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται υπό σοσιαλιστικό έλεγχο, η εξάλειψη των κακών συντελεστών είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία νέων ταλέντων. Ενώ ο Donald Trump έφερε τον όρο «Deep State» στο αμερικανικό mainstream, η κυβέρνηση του έχει πληγεί από την αποτυχία να αποστραγγίσει αληθινά το βάλτο της μακράς επαγγελματικής πολιτικής της τάξης. Και εδώ υπάρχει ένας άλλος τομέας, όπου η κυβέρνηση του Bolsonaro προκαλεί πολλές προσδοκίες.
...
Αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι να δούμε την άνοδο ενός δημοφιλούς πολιτικού που θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να αποκαλύψει ανοιχτά τους κινδύνους της μαρξιστικής ιδεολογίας. Εάν η Βραζιλία μπορεί να διατηρήσει μια πορεία του «Λιγότερο Μαρξ, περισσότερο Mises»τότε θα μπορέσει τελικά να ανταποκριθεί στο ανέκαθεν αναγνωρισμένο της δυναμικό.
ΠΗΓΗ: https://www.eleytheriagora.gr/i-apomakrynsi-ton-marksistikon-skoupidion-mporei-na-sosei-ti-vrazilia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: