Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Άγγελος Συρίγος: «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν τον Μάρτιο»-Γιατί βιάζονται οι προδότες;

11-01-2018

Ο Άγγελος Συρίγος αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, εξήγησε με μεγάλη σαφήνεια ότι η συμφωνία των Πρεσπών  δεν μπορεί και δεν πρέπει να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από τον Μάρτιο.


Στην συνέχεια προχώρησε στην εξής παρατήρηση επισημαίνοντας ότι η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, ολοκληρώνεται μόνο με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και για να γίνει αυτό πρέπει να την υπογράψει ο πρόεδρος Ιβάνοφ. Κι αυτός έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θα την υπογράψει.
Με δεδομένο ότι η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ο κ.Συρίγος δεν βλέπει πως η συμφωνία μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή.
Ακόμη, πρόσθεσε  ότι η Ελλάδα την έχει “πατήσει” ήδη μια φορά με την Αλβανία όταν δέχτηκε τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών που δεν είχε κυρωθεί με αποτέλεσμα τα Τίρανα να πάρουν αυτό που ήθελαν.
Ένα όμως εύλογο ερώτημα προκύπτει από όλα τα παραπάνω, προς η όλη πρεμούρα μερικών να έρθει άμεσα η προδοτική συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο μια ώρα αρχύτερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: