Η σπουδαιότερη βασίλισσα του νεοελληνικού κράτους!
Αμαλία
Η βασίλισσα Φρειδερίκη και οι λόγοι του αβυσσαλέου μίσους των αριστερών εναντίον της.
Μια ημέρα σαν την σημερινή, του 1981, πέθανε στη Μαδρίτη η βασίλισσα Φρειδερίκη. Το πρόσωπο που μισήθηκε από τους αριστερούς όσο κανένα άλλο! Και δικαίως την μίσησαν οι αριστεροί, γιατί η “Φρίκη” (όπως την αποκαλούσαν, κάνοντας λογοπαίγνιο με τ’ όνομά της) “τους πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα”, ουκ ολίγες φορές!
Στη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, συνόδευε πάντα τον Βασιλέα Παύλο στις περιοδείες του στην επαρχία, που είχαν σκοπό την τόνωση του ηθικού του λαού και του στρατού. Καθοριστική ήταν η -υψηλού ρίσκου!- παρουσία της στην ακριτική Κόνιτσα (ο Παύλος ήταν ασθενής και παρέμεινε στην Αθήνα), κατά την διάρκεια της πολιορκίας της κωμοπόλεως από τις δυνάμεις του Μάρκου Βαφειάδη, τις χριστουγεννιάτικες ημέρες του 1947.
Οι αριστεροί, είχαν ανάγκη να καταλάβουν μια πόλη ή έστω μια κωμόπολη, για να την μετατρέψουν σε πρωτεύουσα της “προσωρινής δημοκρατικής κυβέρνησης” (της κυβέρνησης του βουνού) και να αποκτήσουν έτσι κάποια ψήγματα κρατικής οντότητας, για να έχει η ΕΣΣΔ ένα επιπλέον διαπραγματευτικό ατού στα διάφορα προβλήματα που είχαν ανακύψει με τους Δυτικούς.
Η Κόνιτσα προσφερόταν, γιατί είναι πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κι αυτό θα απέκλειε την περικύκλωσή της από τον ελληνικό στρατό, αλλά και θα βοηθούσε στον απευθείας εφοδιασμό των ανταρτών από την κομμουνιστική Αλβανία. Επίσης, επειδή βρίσκεται δίπλα στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο ΔΣΕ ήταν ισχυρός, λόγω των “Σλαβομακεδόνων”. Κι αν είχε κατοχυρώσει μια σταθερή “βάση” στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας, θα μπορούσε ο ΔΣΕ να επεκτείνει την κυριαρχία του και στην Δυτική Μακεδονία. Η παρουσία της Φρειδερίκης στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αναπτέρωσε το ηθικό του στρατού, σε μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές του πολέμου.
Τον Ιούλιο του 1947, με πρωτοβουλία της βασίλισσας, αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής που θα αναλάμβανε τη διενέργεια εράνου για την οικονομική ανακούφιση των ανταρτόπληκτων πληθυσμών («Πρόνοια Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος»). Η οικονομική ενίσχυση των πληθυσμών αυτών, εκτός από δίκαιη και επιβεβλημένη, απέτρεψε την στρατολόγηση των δύστυχων Ελλήνων από τους αριστερούς αντάρτες, που περίμεναν σαν κοράκια να εκμεταλλευτούν την δυστυχία τους.
Αλλά, την μεγαλύτερη "χαλάστρα" στους αριστερούς, την έκανε η Φρειδερίκη με τις "Παιδουπόλεις"! Οι Παιδοπόλεις ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1947, με πρωτοβουλία της Φρειδερίκης. Επρόκειτο για ένα δίκτυο ευαγών ιδρυμάτων, που γρήγορα απλώθηκε σ’ ολόκληρη την χώρα. Στις συνολικά 53 Παιδουπόλεις, φιλοξενήθηκαν περίπου 25.000 παιδιά από την Μακεδονία, ηλικίας 4-16 ετών, που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από την αρπαγή. Τον καιρό εκείνο, οι κομμουνιστές είχαν αρχίσει το “Παιδομάζωμα” - την αρπαγή μικρών και μεγάλων παιδιών μέσα από τις αγκαλιές των μανάδων τους και την μεταφορά τους στις κομμουνιστικές χώρες, για να τα κάνουν γενίτσαρους.
Επειδή δε, είναι σίγουρο πως τα αριστερά trolls θα στείλουν στα σχόλια την γνωστή φωτογραφία της Φρειδερίκης και των δύο αδελφών της με την στολή της χιτλερικής νεολαίας, για να αποδείξουν ότι ήταν “ναζί”, να υπενθυμίσω, πρώτον ότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1934, όταν η Φρειδερίκη ήταν ακόμα έφηβη. Και δεύτερον, ότι η ένταξη των νέων της Γερμανίας στην χιτλερική νεολαία, ήταν υποχρεωτική. Η Φρειδερίκη ήταν "ναζί" όσο ήταν "κομμουνίστρια" και η (go back κυρία...) Μέρκελ, που στην εφηβική της ηλικία ήταν μέλος της ανατολικογερμανικής "Κομσομόλ".~ Πηγές:
Βασίλισσα Φρειδερίκη, «Μέτρον Κατανοήσεως»
Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου. «Φρειδερίκη - Η αμφιλεγόμενη βασίλισσα».
Κώστας Μπαρμπής, «Οι Βασιλείς του Μέτρου και Κατανοήσεως Παύλος και Φρειδερίκη – Σωτήρες της χώρας κατά το Συμμοριτοπόλεμο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου