Τρίτη 8 Απριλίου 2025

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

🔴Η απάντηση του Χρήστου Σαρτζετάκη στους αριστερούς παραχαράκτες της Ιστορίας μας.
🔴Μια ημέρα σαν την αυριανή, ήρθε στην ζωή ο Χρήστος Σαρτζετάκης, που ξεκίνησε ως αδέκαστος δικαστής κι έφτασε μέχρι το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Χώρας. Ο Χ. Σαρτζετάκης δεν ήταν από τους ανθρώπους που μασούσαν τα λόγια τους, για τα ζητήματα της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Τιμής ένεκεν, θα αναφερθώ σήμερα σε μια τοποθέτησή του για τον συμμοριτοπόλεμο 1946-1949.
🔴Με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας, εφεδροπολεμικές οργανώσεις οργάνωσαν επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν των πεσόντων μαχητών του Έθνους. Τους μαχητές αυτούς τίμησε με υπόμνημά του ο Χ. Σαρτζετάκης, προκαλώντας την οργή των πολιτικών απογόνων των συμμοριτών, που του έκαναν σφοδρή επίθεση από την «Αυγή», χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό».

🔴Άμεσα, ο Χ. Σαρτζετάκης έδωσε αποστομωτική απάντηση στους ιστορικούς (εκ του προχείρου) της «Αυγής». Ευθύς αμέσως, θα σας παρουσιάσω τα κυριότερα σημεία της, τα οποία αποτελούν μάθημα ελληνικής Ιστορίας.
🔴Κατ’ αρχάς, εξηγεί γιατί απέστειλε το μήνυμα:

«Θα αποτελούσε ύβρη εις την μνήμην των ηρώων εκείνων, που έδωσαν τη ζωή τους για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη, εκτός του απανθρώπου σταλινικού κομμουνιστικού ζυγού και ακέραιη χωρίς ακρωτηριασμούς, το να αποσιωπήσω το διατί και εναντίον ποίων αγωνιζόμενοι εθυσιάσθησαν».

🔴Εν συνεχεία, εξηγεί διατί και εναντίον ποίων αγωνίστηκε ο Εθνικός Στρατός:

«Οι επιδιώξεις των στασιαστών δεν απεκρύπτοντο. Ήσαν η ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και η αντικατάστασίς του με κομμουνιστικό και υπαγωγή της πατρίδος μας στο σοβιετικό μπλοκ. Ασήμαντη λοιπόν μειοψηφία στασιαστών επήρε τα όπλα, προς δυναμικήν επιβολήν των παραπάνω επιδιώξεων της κομμουνιστικής ηγεσίας, εναντίον της θελήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Τέτοιες πράξεις είναι κακουργήματα και ονομάζονται από τον Ποινικό μας Κώδικα “Εσχάτη Προδοσία”. Τέτοιες επιδιώξεις, δηλαδή ο δια της βίας των όπλων ακρωτηριασμός του ελληνικού κράτους, με απόσπαση της Μακεδονίας μας, είναι κακουργήματα και ονομάζονται από τον Ποινικό Κώδικα “Προδοσία της Χώρας”».

🔴Εμφύλιος ή συμμοριτοπόλεμος; Απαντά ο Χ. Σαρτζετάκης:

«Ακόμη και οι προπαρασκευαστικές πράξεις της ενώσεως προς διάπραξιν κακουργημάτων συνιστούν κατά τον Ποινικό Κώδικα το έγκλημα της συστάσεως και συμμορίας. Αφού λοιπόν οι στασιασταί του ΚΚΕ είχαν συμφωνήσει και ενωθή για την διάπραξη των παραπάνω κακουργημάτων της εσχάτης προδοσίας και της προδοσίας της χώρας, χωρίς καμιά αμφιβολία ήσαν, σύμφωνα με το νόμο, συμμορίτες. Και ως όργανα αποκλειστικώς του ΚΚΕ, κομμουνιστοσυμμορίτες, κατά τον χαρακτηρισμό που όλοι, επίσημος Ελλάς, κόμματα και ελληνικός λαός χρησιμοποιούσαν τότε. Αφού λοιπόν οι στασιασταί του ΚΚΕ, βάσει του Ποινικού Κώδικα χαρακτηρίζονται ως Συμμορίτες, ο πόλεμος τον οποίο διεξήγαγαν ήταν, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, Συμμοριτοπόλεμος».

🔴Ιδού και η απάντησή του στην κατηγορία ότι οι θέσεις που εξέφραζε ήταν αντίθετες με την εθνική συμφιλίωση:

«Η προβαλλόμενη ανάγκη εθνικής συμφιλιώσεως πρέπει να βιώνεται, κι όχι να οδηγεί στον στραγγαλισμό της αλήθειας, με την παραποίηση, ή την αποσιώπηση αναμφισβήτητων γεγονότων. Δεν πρέπει τίποτε να ξεχνάμε. Άλλωστε τη λήθη την επιθυμούν αυτοί που με δολιότητα την επικαλούνται μονομερώς. Έτσι, ενώ καθημερινώς πληθαίνουν οι αναφορές στα έντυπά τους, με εορτασμούς επετείων και “ανδραγαθημάτων” του δήθεν “δημοκρατικού στρατού”, δηλαδή με ωραιοποίηση όλων των εγκλημάτων τους εις βάρος της ελληνικής μας Πατρίδος, οι ίδιοι αξιώνουν την πλήρη σιωπή όλων των άλλων».

🔴Τέλος, στην κατηγορία ότι χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς, απήντησε ως εξής:

«Οι εις το μήνυμά μου χαρακτηρισμοί των στασιαστικών εκείνων ομάδων, ως ξενοκινήτων και εθνοπροδοτικών κομμουνιστοσυμμοριών είναι απολύτως ακριβείς και μόνον την ιστορικήν αλήθειαν αποδίδουν. Αν λόγοι πολιτικής σκοπιμότητος υπηγόρευσαν σε άλλους, μερικές δεκαετίες ύστερα από τα γεγονότα, την αποφυγή της αλήθειας, αυτό μου είναι παντελώς αδιάφορο».
🔴Τα σχόλια δικά σας!
Από την Αμαλία στο χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: