Νομιμοποίηση Κομμουνιστικού Κόμματος
Σχεδόν ταυτόχρονα με την επάνοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το Παρίσι όπου βρίσκονταν ως αυτοεξόριστος στην Ελλάδα, αποφασίσθηκε, εν ονόματι μιας μονομερούς πολιτικής Εθνικής συμφιλιώσεως, να επιβληθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο -ακόμη και με δικαστικές διώξεις-μονόπλευρη λήθη, στην πραγματικότητα περιθωριοποίηση των θυμάτων και νικητών. Ο Καραμανλής σε μια επίδειξη αμοραλισμού, καιροσκοπισμού και περιφρονήσεως της της ιστορικής αλήθειας αμνήστευσε τα εγκλήματα των κομμουνιστών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος -κι όχι του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, χωρίς καν να απαιτήσει τη συγγνώμη της ηγεσίας του προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη τη βία, την λεηλασία της περιουσίας του, τις σφαγές και τον εξανδραποδισμό προσφιλών προσώπων.
Οι συνέπειες και τα επακόλουθα της πράξεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπήρξαν ολέθριες:
Το έως το καλοκαίρι του 1974 εκτός νόμου Κ.Κ.Ε. (εξ.) και Κ.Κ.Ε εσ.) -καθώς είχε επέλθει διάσπαση του- συμμετείχαν στις εκλογές τον Νοέμβριο του 1974 και εκπροσωπήθηκαν στη Βουλή.
Καταργήθηκαν όλες οι γιορτές μνήμης των ηρώων της περιόδου 1945-1949, ως γιορτές μίσους.
Διατάχθηκε η καταστροφή, από την Ιστορία Στρατού, όλων των συγγραμμάτων και ντοκουμέντων που αφορούσαν στα πραγματικά γεγονότα της περιόδου της κομμουνιστικής ανταρσίας και των αγώνων του Ελληνικού Στρατού.
Διαγράφηκαν από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όλα τα τοπωνύμια που αφορούσαν τις μάχες τις περιόδου του συμμοριοπολέμου, στην ουσία διαγράφηκαν επισήμως όλα τα ονόματα των υπέρ πατρίδος πεσόντων μονίμων στρατιωτικών και εφέδρων, εκείνης της περιόδου.
Διατάχθηκαν οι στρατιωτικές μονάδες να μην αναφέρονται στα γεγονότα και τους αγώνες του Έθνους κατά την περίοδο 1944-1949 και έκτοτε για Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκείνη η χρονική περίοδος, της προδοσίας κατά της πατρίδος είναι ανύπαρκτη.
Νόμος 1863/1989
Στις 15 Σεπτεμβρίου 1989, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ψηφίσθηκε νόμος σχετικός με την «Άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944/1949», με τον οποίο μετονομάσθηκαν, ο μεν συμμοριοπόλεμος σε «εμφύλιο», οι δε κομμουνιστικές συμμορίες φέρουν την ονομασία «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος».
Είναι απορίας άξιο και εύλογο ως ερώτημα που απαιτεί απάντηση, ο Ελληνικός στρατός εκείνης της περιόδου, ο Στρατός των νομίμων και δημοκρατικών κυβερνήσεων που συγκέντρωναν τις ψήφους περίπου του 92% του Ελληνικού λαού, ήταν αντιδημοκρατικός; Είναι προφανές ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, με στόχο να τον εξαφανίσει πολιτικά, συμμάχησε με τα κόμματα της Αριστεράς -ΚΚΕ και Συνασπισμός της Αριστεράς- στη δημιουργία μιας εντελώς ετερόκλητης κυβερνήσεως συνασπισμού, με τις υποχωρήσεις από την πλευρά του Πρωθυπουργού να είναι προφανείς με εξόφθαλμα αποτελέσματα. Με το νόμο αυτό η περίοδος από την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1949 έπαψε να ονομάζεται «περίοδος εμφυλίου πολέμου». Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρετο ο όρος «συμμοριτοπόλεμος» αντικαθίστατο με τον όρο «εμφύλιος πόλεμος», «όλοι οι νόμοι, διατάγματα, συντακτικές πράξεις, υπουργικές αποφάσεις, που ήσαν αντίθετοι προς τις διατάξεις του νόμου αυτού καταργούντο, όλες οι καταδίκες από όλα τα δικαστήρια της χώρας των συμμετασχόντων διαγράφοντο και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, παρεχόταν δικαίωμα συντάξεως στους αναπήρους συμμορίτες, που λόγω της συμμετοχής τους κατέστησαν ανίκανοι για εργασία. Με απλά λόγια με τη διάταξη του άρθρου 3 του επονείδιστου νόμου 1863/89 υπήρξε πανηγυρική επιβράβευση εγκληματιών με απονομή συντάξεως, ενώ η συμμετοχή των φερόμενων ως «αναπήρων» πιστοποιείτο με την ένορκη βεβαίωση δύο -ειλικρινών ή ψευδο- μαρτύρων σε ειρηνοδίκη ή σε συμβολαιογράφο.
Την ίδια περίοδο άρχισαν να τιμώνται όσοι πήραν όπλα και πολέμησαν εναντίον της πατρίδος, οι ξενοκίνητοι σφαγείς του Ελληνικού λαού, οι οποίοι, εάν επικρατούσαν τότε, σήμερα δεν θα υπήρχαν, ούτε Μακεδονία, ούτε Ήπειρος, αλλά ούτε οι εκ του ασφαλούς θαυμαστές και χειροκροτητές τους.
Στις 24 Μαΐου του 2005 οι στρατιωτικές μονάδες -ύστερα από διαταγή- ανάρτησαν μεσίστιες τις σημαίες τους σε ένδειξη συμμετοχής στο επίσημο πένθος του κράτους για τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος ως διοικητής της Ι Μεραρχίας του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» με το ψευδώνυμο Καπετάν Γιώτης, ευθύνονταν προσωπικά για χιλιάδες σφαγές, απλών πολιτικών, ιερέων, αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει η κηδεία του Φλωράκη δημοσία δαπάνη, για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο Λαό στην Πατρίδα και το Έθνος».
Στις 30 Νοεμβρίου 2007 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Αλ. Καραμανλής του κόμματος Νέα Δημοκρατία, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο για να εγκαινιάσει το μουσείο της Δημοκρατίας (!) και να τιμήσει τους εξόριστους.
Στις 8 Απριλίου του 2008, η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. τίμησε στον Γράμμο, σε γιορτή για τα 90 χρόνια του, με εκδηλώσεις και πύρινους λόγους, τους αγωνιστές και φονευθέντες άνδρες των συμμοριών στους αγώνες τους εναντίον του Ελληνικού Στρατού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου