Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Αντιτουρκική αφίσα στο Βέλγιο

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT μεταφέρει την ενόχληση της τουρκικής κυβέρνησης για τις αφίσες που αναρτήθηκαν σε συνέδριο ακροδεξιού κόμματος.Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT μεταφέρει την ενόχληση της τουρκικής κυβέρνησης για τις αφίσες που αναρτήθηκαν σε συνέδριο ακροδεξιού κόμματος στο Βέλγιο. Η Τουρκία ανέλαβε διπλωματική πρωτοβουλία και διαμαρτυρήθηκε στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αφίσα, που χρησιμοποιήθηκε στο συνέδριο του κόμματος «Ενδιαφέρον για τους Φλαμανδούς» (Vlaams Belang) που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου, Κυριακή, αναπαριστάνει ένα λευκό πρόβατο -που συμβολίζει τους Ευρωπαίους- να κλωτσάει έξω από τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες ένα κόκκινο πρόβατο βαμμένο στα χρώματα της τουρκικής και της μαροκινής σημαίας.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, υπογραμμίστηκε πως η ρατσιστική αυτή αφίσα περιέχει στοιχεία ξενοφοβίας και συνιστά έγκλημα βάσει των βελγικών νόμων. Η τουρκική πρεσβεία επεσήμανε εξάλλου, ότι παρακολουθούν το θέμα και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενώπιον διαφόρων αρχών, κατεξοχήν του υπουργείου Εξωτερικών.
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=46297

Δεν υπάρχουν σχόλια: