Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Printer-friendly versionSend to friend
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση. Για «ασύστολα ψεύδη» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ, που σημειώνει πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μία ομάδα δεκαπέντε ατόμων επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας και στους συνεργάτες του, πετώντας αυγά. Στη συνέχεια υπήρξε συμπλοκή των συγκεντρωμένων με τους άνδρες της ασφάλειας του Ανδρέα Λοβέρδου και μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην κομματική εκδήλωση. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι συγκεντρωμένοι «δήθεν αγανακτισμένοι» πολίτες είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο συνεργάτης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δέχτηκε κάποιο χτύπημα στο κεφάλι και ζαλίστηκε. Στο σημείο βρισκόταν και ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομικές δυνάμεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται. «Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας», τόνισε.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
«Σήμερα, στους Αγίους Αναργύρους, σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, έδρασαν οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι». Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες». Μόνο που τώρα οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου. Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη».

Απάντηση από τον ΣΥΝ

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει. Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν», αναφέρει η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΝ.
«Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: