Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Όλα ξεκίνησαν με τους διορισμούς του 1985»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011, 18:05
Αίσθηση προκάλεσαν για άλλη μία φορά οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος συμμετείχε σε debate που οργανώθηκε από την «Intelligence 2 Greece» με θέμα «Μαζί τα φάγαμε: Σε μια δημοκρατία, η ευθύνη είναι πάντα συλλογική».

Ο κ. Πάγκαλος άνοιξε πυρ κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αφήνοντας εμμέσως πλην πολύ σαφώς να εννοηθεί ότι η κατρακύλα της χώρας ξεκίνησε από τότε.

«Το 1985 κερδίσαμε τις εκλογές με την πόλωση και ένα όργιο πρωτοφανές παροχών και διορισμών. Αναγνωρίσαμε τη φαυλοκρατία. Τότε έγραψα το πρώτο μου άρθρο που αμφισβήτησε το πελατειακό πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι κανείς δεν του έδωσε ποτέ σημασία, αν και τα έγραψε δεκάδες φορές.

«Τι άλλαξε και τώρα είμαι το κύριο θέμα συζήτησης, γιατί επιλέξατε 4 λέξεις μου “όλοι μαζί τα φάγαμε”» αναρωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος. «Αυτή η επιτυχία με αποθράσυνε: θα γράψω βιβλίο, για το ποιοι πως και πότε. Πράξεις, παραλείψεις που υπερβαίνουν νόμους εκμετάλλευση δυνατοτήτων σε βάρος γενικού συμφέροντος. Όταν επέλθει αυτογνωσία, θα πάψει και η συνενοχή και θα ανοίξει ο ορίζοντας της συνευθύνης» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: