Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Μετά από 7 μήνες:Ανακοινώνεται η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την εθνικότητα

23 ολόκληρες σελίδες είναι η απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την προσφυγή των Πρωτοδικείων Αγίων Σαράντα, Πρεμετής και Σκόδρας για την  κήρυξη ως ασυμβίβαστους με τα άρθρα 16/1,17,19,20 και 35 του αλβανικού Συντάγματος τους όρους «εθνικότητα» που ορίζεται στο άθρο 6/1 και 8, τον όρο «εθνικότητα σε συνταύτιση με την εθνικότητα των γονέων που ορίζεται στο άρθρο 42/2″, ολόκληρο το άρθρο 58 του νόμου Αρ.10129, ημερ. 11.05.2009 «Σχετικά με τα ληξιαρχεία».

Η απόφαση έχει αριθμό 52 ημερομηνίας 01.12.2011, ενώ η σύγκληση του σώματος έγινε στις 4 Απριλίου  2011. Με την απόφαση  εκπίπτουν ως «ασυμβίβαστα με τοι σύνταγμα ο όρος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1, 8, 42/2 και ολόκληρο το άρθρο 58 του ν’όμου υπ.αρ.10129 ημερ. 11.05.2009 «Σχετικά με τα ληξιαρχεία». Η απόφαση είναι τελεσίδικη και ισχύει μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Καθώς είναι γνωστό οι προσφυγές των προαναφερόμενων Πρωτοδικείων έγιναν μετά από «παρέμβαση» του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και αρχηγού της ανθελληνικής Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κρεσνίκ Σπαχίου και άλλων «εξειδικευμένων» κέντρων.

Τα δήθεν επιχειρήματα του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι πολλά  και δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε όλα. Πάντως σε αρκετά σημεία είναι μάλλον για γέλια όταν λ.χ στην παράγραφο 43 και 34 το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο παριστάνει τον προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς θεωρεί  πως » οι διατάξεις του νόμου σχετικά με το ληξιαρχείο…καθιστώντας υποχρέωση την καταγραφή του στοιχείου της εθνικότητας στα ληξιαρχικά βιβλία»  «παρεμβαίνουν στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής του ατόμου…»

Να σημειώσουμε επίσης πως  το  κατ΄ευφημισμό Συνταγματικό Δικαστήριο, εξυπηρετώντας καθαρά  άλλου είδους σκοπιμότητες και όχι την απόδοση δικαιοσύνης , κράτησε για 7 μήνες την απόφαση στο συρτάρι και δηυμοσιοποιήθηκε ένα μήνα και κάτι μετά την απογραφή-φάρσα που διεξήχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Απόφαση Συντ.Δικαστηρίου: Ένας λογος παραπάνω-εδώ και τώρα απογραφή

Πρώτη στη σειρά αργά το βράδυ η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία του Κρεσνίκ Σπαχίου, σαν να μην είναι αυτή ο πρωτεργάτης της επαίσχυντης και νομικά ξεκάρφωτης απόφασης του Σ.Δ., χαιρέτισε την απόφαση αυτή  σημειώνοντας  πως η απόφαση είναι «μια ερυθρόμαυρη σφραγίδα στη διαδικασία απογραφής» καθώς και «μουντζούρα της αλβανικής πολιτικής». Η φρασεολογία της ανακοίνωσης δείχνει ακόμα , πράγμα που ήδη αναφέραμε, ποιος ηταν ο πραγματικός στόχος της προσφυγής και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Κρατώντας για εφτά μήνες καταχωνιασμένη την απόφαση αυτή στα συρτάρια , οι αλβανοί κρατούντες και κυβερνώντες επεδίωξαν να οδηγήσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό σαν τα πρόβατα προς σφαγήν, σε μια φάρσα απογραφή. Δυστυχώς το δρόμο αυτό ακολούθησαν και ορισμένοι δικοί μας, κυρίως κρατικοδίαιτοι, οι οποίοι με «πατριωτικούς» όρους , όπως την ανάγκη έκφρασης (για ποια είδους έκφραση έκαναν λόγο τα τσιράκια του νεο-μπερισισμού στη μειονότητα;;) πληθυσμιακών ομάδων σχετικά με την εθνικότητα κλπ.κλπ. οδηγούσαν την Μειονότητα στην απογραφή παγίδα του περασμένου Οκτωβρίου.

Ακόμα η επαίσχυντη και νομικίστικη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι μια εκ των υστέρων απάντηση  σε ελλαδίτικους πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούσαν κι αυτοί από την πλευρά τους , εξυπηρετώντας μικροπολιτικά παιχνίδια και όχι εθνικά ιδεώδη, πως η απογραφή του Οκτωβρίου ήταν μια «ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει ο Β. Ελληνισμός».

Είναι πλέον προφανές: Ένας λόγος παραπάνω οι δυναμείς του Β.Ελληνισμού να ενωθούν και να
κάνουν αυτό που ποτέ δεν θα έκανε οποιαδήποτε αλβανική κυβέρνηση: μια σωστή και αντικειμενική απογαρφή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
 mailto:http://www.deropoli.com/?p=7819

Δεν υπάρχουν σχόλια: