Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ" ΠΑΣΟΚ

Βορίδης: «Ξεδοντιάζουμε την πολιτική βία της αριστεράς»

 
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
Με μια ομιλία έντονων ιδεολογικών αναφορών και αναπτύσσοντας σκληρή ρητορική ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αριστερά κάνοντας λόγο για «έναν πόλεμο που και πάλι η παράταξη της ΝΔ θα κερδίσει», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον των ΜΜΕ. Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής ενώ  οι αναφορές του για την οικονομία ήταν σαφώς περιορισμένες αφού ο ίδιος επέλεξε να θέσει την ατζέντα «του νόμου και της τάξης».
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε:


«Η πολιτική βία έχει ταυτότητα»
«Η πολιτική βία έχει ταυτότητα, χρώμα και πολιτικούς που την εκπροσωπούν. Έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που τη νομιμοποιούν. Είναι η βία της αριστεράς και της ακροαριστεράς, στην οποία επιτέλους σήμερα απαντάμε. Η δική μας παράταξη μετράει νεκρούς. Η δικής μας νεολαία δέχεται τις επιθέσεις και τη βία στα αμφιθέατρα. Ο λεγόμενος αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προμετωπίδα εκφοβισμού όσων διαφωνούν με τις απόψεις της Αριστεράς. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν αθώους πολίτες στη Μαρφίν».
«Ξεδοντιάζουμε την πολιτική βία της αριστεράς»
«Σήμερα ξεδοντιάζουμε την πολιτική βία της αριστεράς. Τώρα ανακαταλάβαμε τα κτίρια τους και περιορίζουμε τα φαινόμενα της βίας με αστυνομική επάρκεια. Αφαιρούμε το βασικό τους εργαλείο για να εμπεδωθεί η ελευθερία στη χώρα. Επιβάλουμε την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας. Ο Νίκος Δένδιας μέσα σε δυο μήνες μηδένισε την εισροή μεταναστών. Ανακούφισε τις γειτονιές μας. Και για πρώτη φορά βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας».
«Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης»
Ο λαός θέλει μια ευνομούμενη κοινωνία και δεν θέλει να ζει υπό το καθεστώς εκβιασμών. Θέλει να επιβάλλεται ο νόμος, να αναπτυχθεί η οικονομία μας, να ανακτήσουμε τις πόλεις μας, να βάλουμε τέλος στη λαθρομετανάστευση. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Τα ΜΜΕ ευθύνονται για τις αυτοκτονίες»
Ο δημαγωγικός λόγος και ο λαϊκισμός των ΜΜΕ επιτείνουν το πρόβλημα. Δείτε το θέμα των αυτοκτονιών και πως αυτό προβάλλεται. Όποιος μιλήσει με επιστήμονες θα του πουν πως οι αυτοκτονίες προκαλούνται όταν το γενικότερο περιβάλλον στο οποίο ζούμε έχει τα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης. Αυτό το κλίμα διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και όχι από την οικονομική κατάσταση της χώρας».
«Για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται ΠΑΣΟΚ-Ανδρέας Παπανδρέου»
«Η μήτρα του κακού για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα βρίσκεται στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήταν που οι πρασινοφρουροί έκαναν την εμφάνισή τους στο κράτος. Τότε ήταν που η χώρα δανείστηκε ασύστολα. Τότε ήταν που κομματικοποιήθηκε το κράτος. Και αυτό γιατί υπήρχε πολιτικό σχέδιο ηγεμόνευσης και καθυπόταξης της χώρας. Αυτός ο τεράστιος κομματικός στρατός και η αντιπαραγωγική οικονομία δημιούργησαν τον λογαριασμό που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε».

«Φτάνουμε σε σημείο ισορροπίας»
«Πρέπει επιτέλους να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να καταναλώνουμε. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλον δρόμο από αυτόν που ακολουθούμε σήμερα. Και αυτό λόγω και της ιδεολογίας μας η οποία μας επιτάσσει να παραδώσουμε τα εργαλεία της ανασυγκρότησής της χώρας στα χέρια του νόμου και της κοινωνίας. Έχουμε ανακτήσει την χαμένη μας αξιοπιστία. Μειώνουμε το έλλειμμα αλλά και το ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων. Ισοσκελίζουμε τις εξαγωγές μας με τις εισαγωγές μας. Φτάνουμε πλέον σε σημείο ισορροπίας. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση και αυτό αποτελεί πλέον την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης».
«Η πραγματική μάχη».
«Ο δρόμος όμως δεν θα είναι εύκολος. Και η ρητορική της μαλθακότητας κάνει τελικά τον λαό μαλθακό. Ο περήφανος Έλληνας ζητά να του μιλάς στα ίσα και περήφανα. Λέμε λοιπόν την αλήθεια και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη, την πραγματική μάχη. Η παράταξή μας κράτησε αυτή τη χώρα στον ελεύθερο δυτικό κόσμο και δεν επέτρεψε να γίνει σοβιετικό καθεστώς. Κερδίσαμε τη μάχη αλλά χάσαμε τον πόλεμο των ιδεών. Ανεχτήκαμε για πολύ καιρό ιδέες που ήταν ξένες για τον Έλληνα. Θα την κερδίσουμε όμως αυτή την μεγάλη μάχη γιατί αυτή είναι η μοίρα της παράταξής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: