Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών

 
 
 

Συναγερμός σήμανε σε αστυνομία και πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης καθώς σημειώθηκαν ταυτόχρονα τρεις εμπρηστικές επιθέσεις, σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 8 το βράδυ επίθεση σημειώθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη στην οδό Κατούνη 4, στο γραφείο του βουλευτή Γιώργου Ορφανού στην οδό Γρ. Παλαμά 7 και στο γραφείο του Κώστα Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη 2.

Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, όμως στο γραφείο του κ. Γκιουλέκα εγκλωβίστηκε από τους καπνούς μια γυναίκα, η οποία δεν τραυματίστηκε αλλά προληπτικά της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


"Τη δημοκρατία ούτε μπορούν να τη στήσουν στα έξι μέτρα, ούτε μπορούν να εκδικούνται μ' αυτό τον τρόπο. Όσοι το έκαναν θα πρέπει όχι μόνο να ντρέπονται, αλλά θα είναι και υπεύθυνοι για όποια επίθεση ίσως γίνει στο μέλλον", δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας.

"Οι πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία των βουλευτών. Και συμπλήρωσε: "Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή".

Τις επιθέσεις καταδίκασε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλλογιάννης λέγοντας: "Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: