Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΝΔ: Άλλαξε η μεταναστευτική πολιτική της χώρας;

Εάν έχει αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας, σε σχέση με αυτή που ακολουθείτο πριν τις εκλογές και εντός ποίου νομοθετικού πλαισίου έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές, ρωτά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά τη ραγδαία άνοδο του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στη χώρα.
Με την ερώτηση, που υπογράφουν ακόμη οι βουλευτές Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης και Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, καλείται η αρμόδια υπουργός να ενημερώσει τη βουλή πώς θα διασφαλίσει την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης που προανήγγειλε κατά την διακαινήσιμο εβδομάδα, με ποιούς πόρους, ποιά μέσα, ποιές συμπράξεις και ποιές υποδομές.


Όπως αναφέρουν, «το επείγον του ζητήματος δημιουργεί την ανάγκη σαφήνειας ως προς τις εξαγγελίες αντιμετώπισής του». Συγκεκριμένα, οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι «το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται ραγδαία ο ρυθμός εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα των αδιάκοπων αυτών αφίξεων είναι οι παραμεθόριες, νησιωτικές κυρίως, περιοχές να υφίστανται τεράστια πίεση, η οποία είναι πολλαπλάσια των δυνατοτήτων τους να ανταπεξέλθουν επαρκώς σε αυτήν. Επιπλέον, υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσχερείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας μας, το μέλλον αυτών των ανθρώπων είναι οπωσδήποτε άδηλο».
Επίσης, υπογραμμίζουν πως ενώ η κ. Χριστοδουλοπούλου διαβεβαιώνει, στα ΜΜΕ, ότι η μεταναστευτική πολιτική και το νομικό πλαίσιο που την καθορίζει δεν έχουν αλλάξει, η διαμορφούμενη πραγματικότητα βρίσκεται σε αναντιστοιχία. Προσθέτουν δε ότι «γίναμε αποδέκτες πρωτοφανών δηλώσεων από την αναπληρώτρια υπουργό σύμφωνα με τις οποίες “οι μετανάστες λιάζονται στην πλατεία Ομονοίας”, ή ότι οι πρόσφυγες “απλώς εξαφανίζονται από την χώρα”, χωρίς να γνωρίζει η αρμόδια υπουργός το πως, αφού εκείνη ελέγχει την “είσοδο, όχι την έξοδο”. Δηλώσεις που οξύνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα και εντείνουν τα αισθήματα ανησυχίας των πολιτών για τις προθέσεις της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά και τις ικανότητες ορθής διαχείρισής του»

Δεν υπάρχουν σχόλια: