Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βρετανία: Αντίδραση Foreign Office στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Έντονη είναι η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού. Εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε: «Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίσουν στο ακέραιο τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Η πρόωρη αποφυλάκισή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα στους τρομοκράτες και στους υποστηρικτές τους και δεν δείχνει σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων».


Πηγές του ΣΚΑΙ τονίζουν ότι η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά όλο αυτό το διάστημα τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης που μπορούν να οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Βρετανός διπλωμάτης σημείωνε ότι «δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρξει αντίδραση σε αποφάσεις που μπορούν να βγάλουν από τη φυλακή τον δολοφόνο του Σόντερς», τον Βρετανό ταξίαρχο και στρατιωτικό ακόλουθο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα που έπεσε νεκρός στις 8 Ιουνίου του 2000 από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βρετανική κυβέρνηση έχει εγείρει τις ανησυχίες της τόσο στο ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Βρετανοί διπλωμάτες μιλούν για ανησυχία που προκαλείται τόσο για την ασφάλεια της διπλωματικής αντιπροσωπείας, όσο και για τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας τους στην Ελλάδα.
Για την ώρα το Foreign Office προτίθεται να περιοριστεί στη δήλωση του εκπροσώπου, ωστόσο το Λονδίνο επιφυλάσσεται για τις ενέργειές του σε περίπτωση που κριθεί ότι απαιτείται κάποιου τύπου κλιμάκωση της διπλωματικής αντίδρασης.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: