Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Προσομοιάζει τη γυναίκα που λήστεψε σε τράπεζα στο «Σωτηρία» με τη «λοχαγό» της μαφίας του Διστόμου
«Αρωμα» τρομοκρατίας αναδίδεται από την «κινηματογραφική» ληστεία που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, σε τράπεζα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου «Σωτηρία», με λεία 120.000 ευρώ! Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους την περιγραφή μιας γυναίκας, η οποία φέρεται ότι έλαβε μέρος στη χθεσινή ληστεία και προσομοιάζει με τη γυναίκα «λοχαγό», που συμμετείχε στη συμμορία του Διστόμου. Συγκεκριμένα, η περιγραφή ταιριάζει με αυτήν γυναίκας που είχε πάρει μέρος σε δύο ληστείες τραπεζών, στα Μέθανα και στις Σπέτσες. Επιπλέον, από τον έλεγχο του βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες της τράπεζας του «Σωτηρία», οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα χαρακτηριστικά της λησταρχίνας έχουν πολλές ομοιότητες με αυτά της γυναίκας στη συμμορία του Διστόμου.

Η μετρίου αναστήματος γυναίκα, η οποία είχε στήσει «καρτέρι» έξω από το υποκατάστημα λίγο πριν από τις 8 το πρωί, φορούσε ξανθιά καρέ περούκα και μαύρα γυαλιά ηλίου.
Με πιστόλι
Τη στιγμή που έμπαινε ένας από τους υπαλλήλους, του κόλλησε στα πλευρά το πιστόλι της και τον έσπρωξε προς το εσωτερικό του υποκαταστήματος ακολουθώντας τον. Αμέσως στράφηκε προς τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος, λέγοντας ψύχραιμα: «Ληστεία! Ανοίξτε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην ανησυχείτε - όλα θα πάνε καλά». Ο προϊστάμενος της απάντησε ότι το χρηματοκιβώτιο έχει χρονοκαθυστέρηση, αλλά εκείνη του είπε αποστομωτικά: «Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Εχω ώρα - θα περιμένω»!

Οπως όλα δείχνουν, η λησταρχίνα ήταν καλά διαβασμένη, καθώς, λίγα λεπτά μετά, το χρηματοκιβώτιο άνοιξε για την πρωινή τροφοδοσία των ταμείων με χρήματα. Ετσι, κατάφερε να αρπάξει δεσμίδες που υπήρχαν στο εσωτερικό και τα χρήματα για το ΑΤΜ. Στη συνέχεια βγήκε από το κτίριο, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός της και έφυγαν με προορισμό ένα μικρό αλσύλλιο στην περιοχή του Παπάγου. Εκεί, οι ληστές έκαψαν το αμάξι.

Πρόκειται για ένα Nissan, το οποίο είχε κλαπεί 24 ώρες νωρίτερα από την περιοχή του Γκύζη. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κατάθεσή του ότι δεν πολυχρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο και γι' αυτό άργησε να διαπιστώσει ότι του το έκλεψαν χθες το πρωί. Εάν οι υποψίες των αστυνομικών επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται στη θέση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος να καθόταν ο καταζητούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Γιώργος Πετρακάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: