Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νέο «χτύπημα» στον Γ. Πανούση από 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομη λήψη DNA στον Γρηγόρη Τσιρώνη από την ΕΛ.ΑΣ. με στόχο Πανούση.

Νέο επεισόδιο στον υπόγειο πόλεμο μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προκαλεί η καταγγελία 22 βουλευτών του κόμματος γιαπαράνομη λήψη γενετικού υλικού από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες για ληστείες στην Αγχίαλο του Βόλου.
Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών στην οποία αναφέρουν ότι η λήψη DNA έγινε υποχρεωτικά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Γρηγόρη Τσιρώνη και την απαίτηση παράστασης τεχνικών συμβούλων, ενέργεια που όπως υπενθυμίζουν παραβιάζει το σχετικό άρθρο του προσφάτου νόμου.


Σύμφωνα με τη νέα διάταξη κατοχυρώνεται το δικαίωμα του κατηγορούμενου να διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δικαιούται να παρίσταται κατά την λήψη γενετικού υλικού.
Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και ποια μέτρα έχει λάβει για την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας που φτάνει, υπογραμμίζουν, στην ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Βασιλική Κατριβάνου, Σταύρος Αραχωβίτης, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Εύη Καρακώστα, Χρυσούλα Σιωροπούλου, Μιχάλης Κριτσιωτάκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Σμίας, Γιάννης Στάθας, Ελένη Σταμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: