Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Καταλαμβάνουν το κράτος διανύοντας το μονοπάτι της ξετσιπωσιάς

Δεν πάει κάποιος χαμένος, αρκεί να έχει κολλήσει μία αφίσα, να έχει γράψει ένα tweet για το αγαπημένο του κόμμα. Έγραψε, λοιπόν, ο νέος επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης στις 25 Ιανουαρίου του 2015: «Είμαι στο εκλογικό κέντρο του Σύριζα και μια γιαγιά 90 χρονών τραγουδάει η μέρα κείνη δεν θα αργήσει. Και μόνο για αυτό άξιζαν όλα».
Το έχουν δηλώσει οι άνθρωποι ότι είναι εναντίον της αριστείας. Επειδή ακριβώς είναι υπέρ της κατάληψης του κράτους από τον κομματικό τους στρατό. Είναι κολλημένοι στον εμφύλιο και δεν θα ησυχάσουν αν δεν πάρουν την ρεβάνς. Ποιος θα αρνηθεί αύριο σε μία επόμενη κυβέρνηση να τους ξηλώσει, όπως μια νοικοκυρά ξηλώνει ένα κακοφτιαγμένο πουλόβερ;


Περιμένει κανείς ότι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης θα είναι ένας καλός επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που μέχρι σήμερα έχει γράψει ιστορία για την ανεξαρτησία του; Κι ύστερα, τι θα πει στην γιαγιά των 90 ετών; Έλα μου ντε; «Γιαγιά τα κάναμε σαλάτα»; Αποκλείεται!
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είναι κάτι «φρέσκο» στην πολιτική ζωή του τόπου. Να έχει βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, να έχει κτυπήσει την διαπλοκή, να έχει αφήσει μια άλλη σφραγίδα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα. Θα μπορούσε, αλλά δεν ήταν. Δεν έχει περάσει πιο φθαρμένο, πιο παλαιοκομματικό υλικό σε αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε την γύμνια της Αριστεράς. Δολοφόνησε τον μύθο μιας Αριστεράς που δήθεν είχε προτάσεις, που είχε το ηθικό πλεονέκτημα και που θα επέβαλλε την Δικαιοσύνη και την ισότητα. Για την ακρίβεια σκότωσε την εικόνα που είχε δημιουργήσει η ίδια η Αριστερά. Στην πραγματικότητα δεν είχαν ποτέ προτάσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν έφερε το «φρέσκο» στην πολιτική ζωή του τόπου επειδή δεν μπορούσε να το φέρει. Είναι σαν να ζητά κανείς από έναν άνθρωπο των σπηλαίων να λύσει μια άσκηση κβαντικής φυσικής.
Αυτή είναι η Δικαιοσύνη της Αριστεράς; Να τοποθετεί τους Κουτεντάκηδες στις… Ανεξάρτητες Αρχές; Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον κύριο αυτόν να λέει κάτι αντίθετο στην κυβερνητική προπαγάνδα. Έτσι τελειώνει η θητεία ενός ενοχλητικού ανθρώπου, του κ. Λιαργκόβα. Για να μπορείς να εκνευρίζεις τον Αντώνη Σαμαρά και στην συνέχεια τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό σημαίνει ότι έχεις κακές σχέσεις με την εξουσία.
Να είστε σίγουροι ότι από εδώ και πέρα, με τον κ. Κουτεντάκη επικεφαλής της Επιτροπής, θα τελειώσουν οι μπελάδες του κ. Τσίπρα. Θα έρθει η ανάπτυξη, η δε Ευρώπη θα πρέπει να ακούει την φωνή του λαού και να επιτρέψει περισσότερα ελλείμματα. Μόνο έτσι θα μειωθεί το χρέος, κατά τον επικεφαλής πολέμαρχο του στρατού που έχει συγκροτηθεί για την καταπολέμηση του Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού, του Προκόπη του Παυλόπουλου.
Δεν πειράζει σύντροφοι. Δείξατε πως ακριβώς εννοείται την αξιοκρατία, τον πλουραλισμό, την ανεξαρτησία απέναντι στο κράτος. Είστε άξιοι μαθητές ενός συστήματος αξιών που δήθεν θέλατε να πολεμήσετε…
Κύριε Κουτεντάκη. Περιμένουμε πως και πως τις επόμενες εκλογές. Μόνο και μόνο για το δικό σας βλέμμα θα αξίζουν όλα.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: