Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Τρεις νεκροί από την ομηρεία στη Γαλλία, την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

23-03-2018


Την ευθύνη ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος


Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο έως τώρα απολογισμός από την ομηρεία σε σούπερ μάρκετ στη πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, η οποία έληξε μετά από έφοδο της Αστυνομίας.

Νεκρός είναι και ο δράστης, ονόματι Ραντουάν Λακντίμ, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πιστεύεται πως έδρασε μόνος. Η τρομοκρατική οργάνωση έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για την αιματοχυσία, χαρακτηρίζοντας τον τρομοκράτη «στρατιώτη» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου της.


Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος πήρε τη θέση ενός εκ των ομήρων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο από τους νεκρούς δολοφονήθηκαν μέσα στο σούπερ-μάρκετ. Ο τρίτος ήταν ο οδηγός του οχήματος που επίταξε νωρίτερα ο δράστης.

Σύμφωνα με τον σταθμό BFM-TV, λίγο πριν την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ο 26χρονος Λακντίμ ζήτησε την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ επιβεβαίωσε πως ο τρομοκράτης ήταν γνωστός στις Αρχές, όμως διευκρίνισε ότι έως είχε αναμειχθεί σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κυρίως διακίνηση ναρκωτικών.

Η συμπεριφορά του δεν γεννούσε υποψίες πως θα μεταπηδούσε στην τρομοκρατία, προσέθεσε. Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι υπήρχε φάκελος για ριζοσπαστικοποίηση του.

Πριν εισβάλει στο σούπερ-μάρκετ, ο Λακντίμ επίταξε αυτοκίνητο τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό και ελαφρά τον συνοδηγό. Στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που έκαναν τζόκινγκ κοντά στο σούπερ-μάρκετ, τραυματίζοντας στον ώμο έναν εξ αυτών.

Προειδοποίηση πως ο κίνδυνος τρομοκρατικών ενεργειών στη Γαλλία παραμένει υψηλός απηύθυνε, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού. Στο σημείο έχουν σπεύσει τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο επικεφαλής της εισαγγελίας της πρωτεύουσας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/369570/omiria-se-exelixi-se-souper-market-sti-notia-gallia111/#ixzz5AcKUxvLM
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: