Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Θάνος Τζήμερος

05-09-2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Από το 2011 έχω γράψει χιλιάδες κείμενα, σχόλια και άρθρα και έχω δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις και ομιλίες. Είναι όλα στο διαδίκτυο και μπορεί οποιοσδήποτε να τα βρει με γκουγκλάρισμα ολίγων δευτερολέπτων. Άρα, όποιος ειλικρινώς θέλει να μάθει τι άποψη έχει ο Τζήμερος για το α ή το β θέμα μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά από τη ζωή του και να πάρει πλήρεις απαντήσεις. Ξέρετε άλλωστε ότι δεν μασάω τα λόγια μου και πως ό,τι πιστεύω το γράφω ευθέως χωρίς περικοκλάδες. Όποιος, βέβαια, θέλει να βρει αφορμή για να με βρίσει, θα την βρει ούτως ή άλλως ή θα την κατασκευάσει όπως κάνουν τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι συνοδοιπόροι τους 7 χρόνια τώρα.


Αυτή λοιπόν η ανάρτηση απευθύνεται στην κατηγορία των ειλικρινώς ενδιαφερομένων οι οποίοι ενδεχομένως παραξενεύτηκαν από το moto που εισήγαγε την ανακοινοποίηση ενός άρθρου μου του 2016 σχετικά με την ποινική διάσταση του Ισλάμ. Έγραφα στο moto πως και μόνη η ιδιότητα του μουσουλμάνου είναι ποινικό αδίκημα. Έλειπε ο προσδιορισμός "φανατικού". Επίτηδες δεν τον έβαλα. Διότι, σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό, που αποδέχεται μια εσωτερική, εξατομικευμένη σχέση του πιστού με το Θείο, άρα και με διαβαθμίσεις ως προς τον βαθμό στον οποίο η πίστη επηρεάζει το σύνολο της ζωής του Χριστιανού, το Κοράνι αυτό δεν το αποδέχεται. Και σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό που εναποθέτει το καθήκον της τιμωρίας των απίστων στο χέρι του Θεού όταν έρθει "εν τη Βασιλεία του" το Ισλάμ εντέλει τους ίδιους τους πιστούς του να γίνουν οι σφαγείς των απίστων. Άρα μετριοπαθή μουσουλμάνο δεν δέχεται το ίδιο το Ισλάμ! Γι' αυτό και οι εκκοσμικευμένοι μουσουλμάνοι θεωρούνται άπιστοι και κινδυνεύουν πρώτοι από το μαχαίρι των τυπικώς ομοθρήσκων τους. Η απουσία του όρου "φανατικού μουσουλμάνου" από την εισαγωγική φράση ήθελε, ακόμα και προβοκάροντας, να τονίσει το λάθος του να θεωρούμε το Ισλάμ κάτι ανάλογο του Χριστιανισμού στο πιο αυστηρό. Είναι κάτι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ - όχι από την εισαγωγική φράση αλλά από το κείμενο που αυτή εισάγει - πως δεν αναφέρομαι σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, αλλά στους αποδεχόμενους κατά γράμμα τις εγκληματικές επιταγές του Κορανίου ασχέτως αν μέχρι στιγμής έχουν εμφανίσει ή όχι εγκληματική συμπεριφορά. Όπως αποδεικνύω με πλήθος στοιχείων από επίσημες έρευνες σε όλον τον κόσμο, το να την εμφανίσουν είναι απλώς θέμα συγκυριών, ευκαιριών ή παρόρμησης. Και όταν ανήκεις σε μια οργανωμένη ομάδα που προτάσσει επισήμως στους σκοπούς της τη θανάτωση των "άλλων", και μόνη αυτή η ιδιότητα, στοιχειοθετεί, όπως ορίζει ο ποινικός μας κώδικας, τα αδικήματα της απειλής και της σύστασης συμμορίας, ασχέτως του αν η ευνουχισμένη διανόηση μιας παρηκμασμένης χώρας δεν έχει θίξει ποτέ αυτή τη διάσταση. Την θίγω εγώ και, ξαναλέω, περιμένω σοβαρά αντεπιχειρήματα αν υπάρχουν.
Επειδή όμως δεν υπάρχουν, όλοι οι εμπαθείς και βραδύνοες ομφαλοσκόποι της φιλελέφτ κορεκτίλας βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν ξανά στον (φασίστα) Τζήμερο, με τη γνωστή τεχνική: απομονώνουμε την εισαγωγική φράση και αγνοούμε το κείμενο το οποίο εισάγει. Δεν απευθύνομαι σ΄ αυτούς και δεν με ενδιαφέρουν. Πρόκειται για ένα σάπιο κοινό, το χειρότερο, με διαφορά, στον πολιτικό μας χάρτη. Ας βρουν μόνοι τους τι είναι περισσότερο: ισλαμολάγνοι ή τζημεροφάγοι; Απευθύνομαι σε όσους ειλικρινώς ενδιαφέρονται για το θέμα και ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ξυπνήσουμε ένα πρωί, όπως στο Ιράν, και να μάθουμε από τις ειδήσεις, ότι πλέον η χώρα και η Ευρώπη ολόκληρη, μετατρέπονται σε ισλαμική θεοκρατία. Το ότι δεν θα συμβεί αύριο, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Απεναντίας, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβεί, έτσι όπως πάμε, γύρω στο 2060, μπορεί και νωρίτερα.
Παραθέτω λοιπόν όλη τη σχετική (εκτός αν κάτι μου έχει διαφύγει) αρθρογραφία μου πάνω στο θέμα των σχέσεων Ισλάμ (και γενικότερα θρησκειών) και σύγχρονου κράτους και σας εύχομαι καλή μελέτη.
“Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια”
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35626
"Ούτε κραυγές, ούτε ψίθυροι”.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=26802
“Ευνουχισμένη διανόηση και άλλες αναπηρίες."
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35932
"Ποιος πολιτισμός είναι ανώτερος”
http://www.athensvoice.gr/…/πολιτικη/ποιος-πολιτισμός-είναι…
“Θεός σφαγών και βιασμών”
http://www.athensvoice.gr/po…/75171_theos-sfagon-kai-viasmon
“Ζητούνται αρτιμελείς νομικοί"
http://www.eglimatikotita.gr/2014/08/blog-post_4.html
“Ο μεσαίωνας του φόβου”
http://marketnews.gr/article/19826/o_mesaiwnas_tou_fobou
“Ζωσμένοι με εκρηκτικά”
http://marketnews.gr/article/317202/zwsmenoi_me_ekrhktika
"Διαφωτισμός με προοδευτική συσκότιση"
http://www.athensvoice.gr/…/135324_diafotismos-me-proodeyti…
"Ο Πόλεμος με το Ισλάμ τελείωσε"
http://www.liberal.gr/…/arthra/o-polemos-me-to-islam-teleio…
"Πλατεία Μωάμεθ πρώην Τραφάλγκαρ"
http://www.capital.gr/…/32…/plateia-moameth-proin-trafalgkar
"Ο καρχαρίας ή εσύ”
http://www.capital.gr/story/3081086
"Η χημειοθεραπεία της μαντήλας"
http://www.liberal.gr/…/i-isonchimeiotherapeiasin-tis-manti…
“Επιτέλους η σαρία γκρεμίζεται μέσω Στρασβούργου”
http://www.capital.gr/…/epitelous-i-saria-gkremizetai-meso-…
“Υπάρχει γαλανόλευκο Ισλάμ”
http://marketnews.gr/artic…/447768/yparxei-galanoleyko-islam
“Από τον γέροντα Παστίτσιο στο Ισλάμ Μπαϊλντί.”
http://www.athensvoice.gr/…/348936_apo-ton-geronta-pastitsi…
"Η αβάσταχτη βιαιότητα της μη - βίας"
http://marketnews.gr/…/39…/h-abastaxth-biaiothta-ths-mh-bias
“Σημαδεύοντας την καρωτίδα της Δημοκρατίας”
http://www.capital.gr/…/simadeuontas-tin-karotida-tis-dimok…
“Είμαστε λοιπόν ακροδεξιοί;”
http://marketnews.gr/art…/1726631/eimaste-loipon-akrodeksioi
Οι θέσεις της “Δημιουργίας” για τις σχέσεις κράτους - εκκλησιών
http://www.dimiourgiaxana.gr/el/θεσεις/κρατος-εκκλησιες

Δεν υπάρχουν σχόλια: