Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μαυροειδάκος για σύλληψη Ζακ: Αυτή είναι η διεθνής πρακτική χειροπέδησης


28-09-2018

Ως «νόμιμη αστυνομική βία» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τις κινήσεις των αστυνομικών μέχρι να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο λίγη ώρα μετά από όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε: «Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο. Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες. «Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξυσμό».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/384615/mauroeidakos-gia-sullipsi-zak-auti-einai-i-diethnis-praktiki-heiropedisis/#ixzz5SOfH13DB
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: