Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Αποκάλυψη Αποστολάκη: Προσπαθήσαμε να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

16-07-2020
«Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8»

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους «8 » που έφτασαν στη χώρα μας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά.

«Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης

Σάκης Μουμτζής
...
Από την συνέντευξη του κ.Αποστολάκη προκύπτει και κάτι ακόμα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Πόσο υποκριτικές είναι οι κραυγές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο ανθρωπισμός τους είναι a la carte.
Στην περίπτωση των Τούρκων αξιωματικών επικράτησε η λογική της μη διατάραξης των σχέσεων μας με τους εξ ανατολών γείτονες μας. Απεμπολήθηκαν αρχές και αξίες για χάρη της πολιτικής σκοπιμότητος. Διαγράφηκε η παράδοση του σεβασμού των προσφευγόντων ικετών, μια παράδοση που έρχεται μέσα από την αρχαία Ελληνική Ιστορία.

Είναι γνωστό πως η Αριστερά προβάλλει τα ευγενή της οράματα όταν είναι στην αντιπολίτευση. Όταν κυβερνά δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Στην προκειμένη περίπτωση αν δεν ήταν ο Απόστολος Δοξιάδης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη που ξύπνησαν συνειδήσεις, οι 8 ικέτες θα «σάπιζαν» στα κελιά των τουρκικών φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: