Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δεξιός Ιδεολογικός Αγώνας

Thanos Tzimeros


ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΠΑΛΙ. .
Τελειώσαμε το Συμβούλιο επειδή θα έπεφτε το σύστημα στις 23:45. Στην τελευταία συζήτηση ΟΛΕΣ οι παρατάξεις (του Πατούλη συμπεριλαμβανομένου) συμφώνησαν με πρόταση της... ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υιοθέτησαν το ψήφισμα των εργαζομένων και αυριανών απεργών της ΕΥΔΑΠ κατά της... ιδιωτικοποίησης του νερού. Τους εξήγησα ότι δεν τίθεται, δεν ετέθη και ούτε μπορεί να τεθεί θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού και όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο το κάνουν είτε από άγνοια είτε από πονηριά. Ο Μόρνος και η Υλίκη είναι δημόσια περιουσία, και δεν μπορούν να πουληθούν σε ιδώτη. Δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός και να έρθει ένας άλλος προμηθευτής νερού να φτιάξει μια δεύτερη Υλίκη.


Όμως το νερό δεν έρχεται από κει μαγικά. Δημόσιο αγαθό είναι αν πάς να το πιεις από την πηγή. Αν το θες μέχρι τη βρύση σου έχει κόστος, που το πληρώνεις. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αναθέσει την συντήρηση των δικτύων σε ιδιώτες. Γιατί όχι; Όταν 40.000.000 κυβικά μέτρα νερού χάνονται κάθε χρόνο από διαρροές στο σύστημα ύδρευσης της Αττικής (το 10% της παραγωγής!) γιατί να μην ανατεθεί αυτή η δουλειά σε όσους μπορούν να επισκευάζουν τους σωλήνες αμέσως κι όχι μετά από... 2 μήνες όπως έγινε όταν ειδοποίησα (στις 17 Απρίλιου 2019) την ΕΥΔΑΠ για σπασμένο αγωγό στη Βάρναλη στο Χαλάνδρι. Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ αντιδρούν διότι θα χάσουν το προνόμιο να είναι υπάλληλοι χωρίς εργοδότη όπως όλοι στο Δημόσιο, στενό η ευρύτερο. Και κατασκεύασαν το ψέμα της ιδιωτικοποίησης το οποίο προωθεί η αριστερίλα και αγοράζουν όλοι οι άλλοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Όλοι, εκτός από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. Να το θυμάστε αυτό την ώρα της κάλπης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε περάσει σε σουρεαλιστικά επίπεδα. Ο Πατούλης και όλοι οι νεοδημοκράτες σύμβουλοί του ψηφίζουν... κατά της κυβέρνησης, της οποίας τη συγκεκριμένη απόφαση εμείς υπερακοντίζουμε λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε ήδη δώσει τη συντήρηση του δικτύου σε ιδιώτες - και αν το κάνει να το "σπάσει" στα 3 για να υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ των συντηρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: