Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δεξιός Ιδεολογικός Αγώνας

Ioannis Bougas
12-07-2020
ΠΡΟΤΑΣΗ: Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Κόκκινης Τρομοκρατίας

Στις 10 Μαίου 2020, απέστειλα στον Πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον Αρχιεπίσκοπο, την πρόταση που παρατίθεται κατωτέρω. Όπως μπορείτε να δείτε, το Γραφείο του Πρωθυπουργού μου απάντησε. Δεν είχα απάντηση από το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Εφέτος το Μνημόσυνο στον Φενεό γίνεται την Κυριακή, 19 Ιουλίου και γνωρίζω ότι οι συγγενείς των θυμάτων έστειλαν Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό. Ευχή μου είναι να ανταποκριθεί. Η τιμή που έκανε στη μνήμη των θυμάτων της Μαρφίν, δείχνει ότι τιμά αθώα θύματα πολιτικού μίσους, ακριβώς ότι ήταν και τα χιλιάδες θύματα των κομμουνιστών το 1943-44!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΫ.

Date: May12, 2020 at7:46 AM
Subject: RE: Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Κόκκινης Τρομοκρατίας
Αξιότιμε κύριε Μπουγά,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έλαβε γνώση της επιστολής σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση.
Με εκτίμηση,
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ
Προς τον: Εξοχότατον Πρωθυπουργόν, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Κόκκινης Τρομοκρατίας»!
Κύριε Πρωθυπουργέ, αξίζετε ειλικρινή συγχαρητήρια για τη δικαίωση των θυμάτων της τραπέζης Μαρφίν, 10 χρόνια μετά την τραγωδία. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι «ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού μίσους και της βίας που δεν μπορεί να δικαιολογηθέι ιεδολογικά από όπου και αν προέρχεται».
Κύριε Πρωθυπουργέ, αν τα θύματα της Μαρφίν ανέμεναν 10 χρόνια για να λάβουν την οφειλομένη δικαίωση της πολιτείας, τα θύματα της κόκκινης τρομοκρατίας του 1943-44 αναμένουν 76 και 77 χρόνια! Είναι τώρα καιρός η Βουλή των Ελλήνων να ορίσει «Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Κόκκινης Τρομοκρατίας»! Απευθύνομαι σε σας και σας καλώ μετά τη Μαρφίν, να κάνετε αυτό το σπουδαίο βήμα για την εθνική ομοψυχία. Κύριε Πρωθυπουργέ, δικαιώστε τα ξεχασμένα και αδικημένα θύματα του ταξικού και ιδεολογικού μίσους της Κατοχής.
Υπήρξαν πολλές δεκάδες τόποι τυφλού μίσους και βίας, με χιλιάδες θύματα, την περίοδο 1943-44. Κανένας άλλος ίσως τόπος θυσίας εκείνης της περιόδου δεν αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη βαρβαρότητα όσο η Μονή του Αγίου Γεωργίου στον Φενεό Κορινθίας. Στα εκατοντάδες τραγικά θύματα του Φενεού, ξεχωρίζω και φέρνω στην προσοχή σας ως παραδείγματα, (1) τηνΧαρίκλεια Νικ. Παπαχριστόπουλου με τα παιδιά της Αργύρη 5 ετών και Γιάννη 4 ετών, από την Αιγείρα της Αιγιαλείας, (2) την Παρασκευούλα Αγγ. Μπάρλα και το αβάπτιστο αγοράκι της 6 μηνών από τηΦρουσιούνα Αργολίδος, και (3) την Βασιλική Γ. Σταϊκου με τα 4 κορίτσια τηςκαι το ημερών βρέφος της από το ιστορικό Βαλτέτσι, γεννηθέν εκεί. (Επέλεξα τρείς μητέρες, επειδή έτυχε να γράφω το κείμενο την «Ημέρα της Μητέρας»).
Δώστε την οφειλόμενη δικαίωση στα χιλιάδες αθώα θύματα της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943-44 με μιά επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Φενεό Κορινθίας τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν συγγενείς θα τελέσουν το Ετήσιο Μνημόσυνο θυμάτων ως τα ανωτέρω, που μαρτύρησαν εκεί αναίτια. Καλέστε να σας συνοδεύσει και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, γιατί μεταξύ των θυμάτων ήταν και 6 Μοναχοί της Μονής, που το μοναδικό τους έγκλημα ήταν ότι προσπαθούσαν να απαλύνουν λίγο τον πόνο των κρατουμένων, υποψηφίων θυμάτων. Η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος οφείλει επιτέλους να αναγνωρίσει και να τιμήσει τη θυσία των 6 Μοναχών της Μονής του Αγίου Γεωργίου που μαρτύρησαν το καλοκαίρι του 1944!
Προηγούμενοι πρωθυπουργοί της χώρας, ενίοτε συνοδευόμενοι από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, έχουν επισκεφθεί τόπους εξορίας αριστερών πολιτικών κρατουμένων. Η πολιτεία έχει δημιουργήσει «Μουσείο Δημοκρατίας» στη νήσο του Άη Στράτη, και έχει χαρακτηρίσει τη Μακρόνησο «προστατευόμενο εθνικό μνημείο». Θεωρώ απαραίτητο, ως ένδειξη του αμερολήπτου της πολιτείας και ιστορικής δικαιοσύνης, να γίνει κάτι ανάλογο σε έναν τόπο μαρτυρίου θυμάτων της κόκκινης τρομοκρατίας. Πιστεύω ότι η Μονή Αγίου Γεωργίου στον Φενεό Κορινθίας είναι το ιδανικό μέρος για τη δημιουργία από την πολιτεία ενός «Μουσείου Μνήμης Κόκκινης Βίας».
Η εθνική ομοψυχία και η ομόνοια θα έχουν γερές βάσεις όταν η ιστορική μνήμη που καλλιεργείται από την πολιτεία και τους θεσμούς της αποδίδει αντικειμενικά τα γεγονότα και αποφεύγει μονόπλευρες εκφράφεις.
Ιωάννης Κ. Μπουγάς
Στατιστικός, Ιστορικός Συγγραφέας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: