Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αριστερή Ιδεολογική Κυριαρχία

 

Άλλο η δεξιά βρισιά, άλλο η αριστερή...

20-11-2020

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Δεν υπάρχει ισότητα στη σημερινή Ελλάδα, αυτό είναι βέβαιο. Είναι άλλο πράμα, βρε παιδί μου, ανώτερο, να είσαι αριστερός, ένας «της γης κολασμένος», ηθικός, αμόλυντος… Αν δηλώνεις αριστερός, μπορείς να βρίζεις τα «βοθροκάναλα», τα «βρωμερά υποκείμενα της δημοσιογραφίας της λάσπης», να λες τον συνομιλητή σου «καραγκιοζάκο» (όπως είχε πει ο Πολάκης τον Τατσόπουλο), να χαρακτηρίζεις τους δημοσιογράφους «ξεφτίλες», ή να αποκαλείς πολιτικό σου αντίπαλο (τον Άδωνι Γεωργιάδη) «σκουπίδι της ανθρώπινης ιστορίας». Και σε όλο αυτό τον οχετό, να έχεις στήριγμα και συμπαραστάτη τον αρχηγό του κόμματός σου. Έλα βρε παιδί μου, σύντροφοι είναι, ο ένας στηρίζει τον άλλο στη δυσκολία.


Έτσι είναι. Σήμερα εάν είσαι ή δηλώνεις αριστερός, έχεις δίκιο πριν καν ανοίξεις το στόμα σου. Κι αν είπες μια κουβέντα παραπάνω, είναι το «ηθικό πλεονέκτημα» (δεν θέλω γέλια…) που σε εξαγιάζει. «Είναι ο τρόπος που εκφράζεται» βγήκαν και είπαν μερικοί θρασύτατοι, εννοώντας ότι η βρισιά, η προσβολή, η λεκτική προσωπική αποδόμηση, όλα αυτά εκστομισμένα από έναν αριστερό, είναι απλώς… τρόπος έκφρασης.

Αριστερός είναι, ό.τι θέλει λέει, λοιπόν και ο τσάμπα μάγκας του Κοινοβουλίου, που μίλησε στην Ολομέλεια για «πολιτική μ@λ@κί@». Έτσι έχει μάθει να μιλά στο σπίτι του, έτσι έχει μάθει να μιλά στην ΚΟΒα του, έτσι μιλάει και στη Βουλή των Ελλήνων. Και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προεδρεύοντος να ανακαλέσει, ο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» βουλευτής επέμεινε στη γλώσσα που ξέρει…

Δεν μπορεί, όμως να ισχύει το ίδιο και για τους δεξιούς. Α, όλα κι όλα εδώ τα χαλάμε. Είναι δυνατόν να βρίζει ένας δεξιός ή μια δεξιά; Να μιλά για «κατσαρίδες» και για «τρωκτικά» αναφερόμενη (για την Αλεξία Έβερτ ο λόγος) σε πορείες αριστερού τσαμπουκά εν μέσω πανδημίας; Του παίρνουμε το κεφάλι αμέσως. Την παραίτηση σου και σπίτι σου. Πού είναι η αστική σου ευγένεια; Διότι, αγαπητέ αναγνώστη, ο σημερινός Έλληνας αστός πρέπει να είναι ευγενής. Να μη βρίζει. Να αποκαλεί, για παράδειγμα, τον Άδωνι ο Πολάκης «σκουπίδι» κι εκείνος να του απαντά «παρακαλώ, όχι βρισιές. Να με λέτε ‘απόβλητο’».

Γι αυτό σας λέω: Βγήκατε από τα ρούχα σας; Σας εκνεύρισε η πεθερά σας; Δεν μπορείτε να πληρώσετε το νοίκι; Έχετε δυσκολίες; Βγείτε στο μπαλκόνι και βρίστε ελεύθερα. Κι αν σας ζητήσουν το λόγο, απαντήστε τους: «Είμαι αριστερός». Και καθαρίσατε!

political.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: