Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ρομά - Εγκληματικότητα

 Μήνυση του δημάρχου Δέλτα για συσσώρευση ογκωδών απορριμμάτων περιμετρικά του οικισμού των Ρομά «Αγία Σοφία»

20 Νοεμβρίου 2020

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των ογκωδών απορριμμάτων στους δρόμους περιμετρικά του οικισμού των Ρομά «Αγία Σοφία».


Ο δήμαρχος κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στο Tμήμα Ασφάλειας Σίνδου περιγράφοντας στις Αρχές την κατάσταση που επικρατεί και ζητώντας να ερευνήσουν την παράνομη δραστηριότητα αγνώστων και να συμβάλουν στον εντοπισμό των δραστών.

«Προσφύγαμε στις διωκτικές αρχές προκειμένου να αναλάβουν δράση και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που πετάνε όγκους μπαζών και κάθε είδους ογκωδών απορριμμάτων μετατρέποντας τους δρόμους γύρω από τον οικισμό "Αγία Σοφία" σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο» είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πέρα από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος υπάρχει κίνδυνος και για τη δημόσια υγεία. «Κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή αναγκάζονται να ζουν και να δραστηριοποιούνται ανάμεσα σε σκουπίδια επειδή κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να μετατρέψουν την περιοχή σε χωματερή» συμπληρώνει, ενώ υπενθυμίζει πως με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πριν από κάποιους μήνες είχε πραγματοποιηθεί ολικός καθαρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: