Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δεξιός Ιδεολογικός Αγώνας

 

18-11-2020
 
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Μόλις τελείωσε η εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία συζητήσαμε, επιτέλους, το ψήφισμα που κατέθεσα. Λύσσαξαν ξανά οι σταλινίστας. Εγώ, επίτηδες, στην εισήγησή μου τους τρόλαρα: δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη ΚΚΕ ή κομμουνισμός αλλά φωτογράφιζα τη δράση τους αποδίδοντάς την στη... Χρυσή Αυγή.


Περιέγραφα τον Κουτσούμπα και ρωτούσα: ο Μιχαλολιάκος δεν τα κάνει αυτά; Δεν πιστεύω να τα κάνει και άλλος; Οπότε έπεσαν στην παγίδα. Όλη η αριστερίλα υπερασπίστηκε το ΚΚΕ αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι που ανταποκρίνεται στην περιγραφή! Κι επειδή δεν μπορούσαν να καταψηφίσουν ένα ψήφισμα που καταδίκαζε τη βία και υπογράμμιζε την υποχρέωση όλων των πολιτών να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά δεν μπορούσαν ούτε να το υπερψηφίσουν, διότι πώς να συνταχθούν με τον φασίστα, εθνικιστή κ.λπ. Τζήμερο, άσε που θα στεναχωρούσαν και το αγαπημένο τους ΚΚΕ, απεχώρησαν! Όλοι: Δούρου, Σγουρός, Σταλίνες, Ανταρσύες, παρελκόμενα, οικολόγοι.
Πρόβλημα είχε και ο Πατούλης. Αν το ψήφιζε, θα γράφαν όλες οι σταλινοφυλλάδες ότι είναι "ουρά του Τζήμερου". Έφερε λοιπόν ένα άλλο ψήφισμα, πιο λάιτ, το οποίο οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν πολύ "προχώ" με γνώμονα τη γνωστή άνευρη, ευνουχισμένη, κουβέλεια γλώσσα της ΝΔ, και αντιπρότεινε να ψηφίσουμε, όσοι απομείναμε, (ΝΔ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και ανεξάρτητοι) το δικό του. Δεν θα είχα αντίρρηση, αλλά είχε πάλι εκείνο το φλου κλισέ "καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι άν προέρχεται". Υπογράμμισα ότι εγώ δεν αναφέρομαι γενικώς και απροσδιορίστως στη βία, αλλά στην κομματική βία, στην αντίληψη πως ένα κόμμα μπορεί να ασκεί βία, να καταπατά τους νόμους, και να πουλάει την καραμπινάτη παρανομία του ως πολιτική δράση απαιτώντας - και επιτυγχάνοντας - να τίθεται υπεράνω του νόμου. Πρότεινα να μπει στο ψήφισμα της ΝΔ μια παράγραφος που θα μιλούσε για την υποχρέωση κομμάτων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων να εντάσσουν τη δράση τους στο Σύνταγμα και τους νόμους αποδεικνύοντας πως σέβονται το άρθρο 29. Την έγραψα επί τόπου και την έστειλα στο προεδρείο. Ο Πατούλης το δέχθηκε και έτσι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία, θεσμικό όργανο βγάζει ψήφισμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ! Το ψήφισμα που εγκρίθηκε είναι αυτό:
"Στον απόηχο της ιστορικής απόφασης που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την Τετάρτη 7/10/2020, δια της οποίας έκρινε ένοχα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, που τυποποιείται στο άρθρο 187 του ΠΚ, αλλά και της αποτρόπαιης και καθ’ όλα κατακριτέας επίθεσης που έλαβε χώρα την 29/10/2020 από κουκουλοφόρους “αντεξουσιαστές” σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:
α) καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και εάν προέρχεται,
β) εκφράζει την αταλάντευτη πεποίθησή του ότι οι παντός είδους έκνομες πράξεις δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία ως μέσα έκφρασης διαφωνίας και διαμαρτυρίας έναντι θεσμών και προσώπων,
γ) τονίζει ότι ο ολοκληρωτισμός, κάθε μορφής, δεν μπορεί να είναι απάντηση στα όποια, λειτουργικά ή δομικά προβλήματα της Δημοκρατίας, και θεωρεί αυτονόητο πως κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν υποχρέωση να αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή τους στο άρθρο 29 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει σαφώς πως η οργάνωση και η δράση τους “οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”,
δ) διατρανώνει με στεντόρεια φωνή ότι θα πράττει ό,τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και στο θεσμικό του ρόλο, προκειμένου να διαφυλάττει τη νομιμότητα, την ευπρέπεια στη δημόσια σφαίρα και τον έμπρακτο σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς."
Είναι μία μικρή νίκη με μεγάλη συμβολική σημασία. Είναι το πρώτο βήμα, για την επίτευξη του τελικού μας στόχου που είναι η νομική θωράκιση της Δημοκρατίας από κάθε εγκληματικό στοιχείο που κρύβεται στα μεγαλόψυχα, αφελή φουστάνια της, ψάχνοντας ευκαιρία να τη βιάσει. Πάμε δυνατά, αδέρφια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: