Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης νεοσταλινιστών του ΚΚΕ στον λαό της Κούβας – Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ

16 Ιουλίου 2021

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα έξω από την Αμερικάνικο Προξενείο μέλη της ΚΝΕ και του ελληνοκουβανικού συνδέσμου φιλίας και αλληλεγγύης.

Κρατώντας σημαίες της ΚΝΕ και πανό που έγραφαν «κάτω τα χέρια από την Κούβα! Αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό» και «η Κούβα δεν είναι μόνη της θα νικήσει», οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της χώρας. Μάλιστα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση, έκαψαν μια σημαία της ΗΠΑ, έξω από το προξενείο.

«Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στην Κούβα επικράτησε αναταραχή με πολλούς Κουβανούς να διαδηλώνουν στο παραλιακό δρόμο της Αβάνας και σε άλλες περιοχές ενάντια στις ελλείψεις τροφίμων και τις υψηλές τιμές εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ζητούσαν ελευθερία, δημοκρατία και εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Πορεία διαμαρτυρίας της ΚΝΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ - «Η Κούβα δεν είναι μόνη της»

 16 Ιουλίου 2021





Σε εξέλιξη είναι η πορεία διαμαρτυρίας της ΚΝΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών κατά της Κούβας.

Το κεντρικό μήνυμα της πορείας είναι «η Κούβα δεν είναι μόνη της, θα νικήσει, αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό, οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: