Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ρομά - Εγκληματικότητα

 Αθήνα, 22 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά (7) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 12-7-2021 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής (σχετικό το από 16-7-2021 Δελτίο Τύπου) .


Αθήνα, 23 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικών υλών στην Αττική και στην περιφέρεια

Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ( 4 ημεδαποί και αλλοδαπός)

Εξιχνιάσθηκαν -27- περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ και -9- κλοπές αυτοκινήτων

Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, χρηματικά ποσά, ρουχισμός και κινητά τηλέφωνα

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, ανέρχεται στις -915.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών, με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικών υλών, στην Αττική και στην περιφέρεια.

Συνελήφθησαν την 22-7-2021, πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωση, εκ των οποίων -4- ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και 25χρονος αλλοδαπός. Οι -3- ημεδαποί (22χρονος, 26χρονος και 27χρονος) καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν. Ο 25χρονος ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: