Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Επιθέσεις Ακροαριστερών

Σε οκτώ προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Σύνταγμα και Προπύλαια ακροαριστερούς αναρχοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους.

22-07-2021

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «στις 17:30, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα "κοινωνική αντεπίθεση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών", πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 100 ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, μέρος των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις πολίτες, διερχόμενους εκείνη τη στιγμή, από την οδό Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση των ανωτέρω πολιτών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και διαλύθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία.

Στο συμβάν πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Της προανάκρισης επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».    

Δεν υπάρχουν σχόλια: