Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ιστορική απόφαση για την επίθεση σε αστυνομικούς στη Λάρισα: Οδηγείται στη φυλακή ο 35χρονος αναρχοφασίστας δράστης – Καταδίκη 37 μήνών χωρίς αναστολή

05-09-2022

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δύο γυναίκες, οι οποίες όμως αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς – θύματα της επίθεσης, ως άτομα που συνέδραμαν στην επιχείρηση απόδρασης του 35χρονου, με αποτέλεσμα να κρατηθούν προκειμένου να δικαστούν.


Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία ο 35χρονος επιβαίνων σε ποδήλατο εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, ο Έλληνας αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς.

Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: