Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

 07-09-2022

Τους ευπαθείς και ευάλωτους τους έπιασαν, οι προτομές πάνε. Και τους κλέφτες και τον κλεπταποδόχο η Δικαιοσύνη θα τους αφήσει ελεύθερους να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα και με πλημμέλημα δεν προφυλακίζεται κανένας.

Και μόνο ο όρος "πλημμέλημα" που χρησιμοποιείται από τη νομοθεσία είναι εξοργιστικός. Πλημμέλημα (πλην + μέλος) είναι μια πράξη που δεν έγινε με τη δέουσα προσοχή, που έχει κάποιο ελάττωμα, που της λείπει κάποιο κομμάτι. Η κλοπή είναι κακό έργο δηλαδή κακούργημα.

Επίσης: ο κλεπταποδόχος θα τιμωρείται βαρύτερα από τον κλέφτη, και όπως έχει πει πολλές φορές ο Φαήλος, θα δημιουργήσουμε, στα πρότυπα της Γαλλίας, εθνικό σύστημα ιχνηλασιμότητας των μετάλλων, ώστε κανένας να μην μπορεί να προμηθεύεται μέταλλα στην μαύρη αγορά.

Η #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα μεριμνήσει και για την ορθή χρήση των εννοιών στον Δημόσιο Βίο. Ως "πλημμελήματα" θα χαρακτηρίζονται οι κολάσιμες παραλείψεις, μόνο. Η ενσυνείδητη παραβατικότητα θα ονομάζεται κακούργημα με διαβαθμίσεις, 1ου, 2ου και 3ου βαθμού.

Επιπλέον ΟΛΟΙ οι δημόσιοι χώροι θα επιβλέπονται από κάμερες. Ο πολίτης θέλει ασφάλεια. Πληρώνει γι' αυτήν. Ως εδώ, με το κράτος προστάτη και αβανταδόρο της παρανομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: