Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ελληνική Ιστορία, εμφύλιος 1

03 Νοε. 2011
Το αφιέρωμα αυτό αφορά τον Εμφύλιο Πόλεμο της Ελλάδος ή Συμμοριτοπόλεμο, όπως τον μάθαμε απ’ τους παππούδες μας, ενάντια στους κομμουνιστοσυμμορίτες, στη χρονική περίοδο 1942 – 1949.
Περιγράφονται με σαφήνεια, πολλές εγκληματικές ενέργειες του ΚΚΕ και της τότε ηγεσίας του εις βάρος του Έθνους, εις βάρος των Ελλήνων.
Φαίνεται επίσης, για μιά ακόμα φορά, η εγκληματική αντεθνική πρόθεση του ΚΚΕ να διαχωρίσει τη Μακεδονία και τη Θράκη απο την υπόλοιπη Ελλάδα.
Επίσης, στο τμήμα «Οι απόψεις των σύγχρονων Ελληνικών Κομμάτων«, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο, το ΚΚΕ παρεχάραξε και συνεχίζει να παραχαράσσει την Ελληνική Ιστορία της περιόδου αυτής.


«Μετά το 1974 και μέχρι το 1981, αρχίζει από την αριστερά μία προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία, μια που οι συνθήκες το ευνοούν. Οι μη κομμουνιστές αντιστασιακοί χαρακτηρίζονται όλοι σαν προδότες και συνεργάτες των Γερμανών, τα εγκλήματα της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ αποσιωπούνται και ανακαλύπτονται εγκλήματα που διέπραξαν οι δεξιές οργανώσεις. Το κόμμα της Ν.Δ. που κυβερνά, προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την έννοια της δεξιάς και αρκούμενο στην διαχείριση της εξουσίας, συμφωνεί στην κατάργηση των εορτών για την νίκη του Εθνικού Στρατού το 1949, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, της σφαγής του Μελιγαλά κ.ο.κ. προσπαθώντας να προωθήσει την λογική του κατευνασμού των πνευμάτων και της λήθης στο παρελθόν.»
    «Το 1981, η άνοδος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία έδωσε νέα ώθηση στο ρεύμα αυτό και καθιέρωσε σαν επίσημη ιστορία την άποψη της αριστεράς για αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα όλα τα κόμματα συμφώνησαν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή και να ορίσουν σαν εμφύλιο μόνο τον λεγόμενο τρίτο γύρο δηλαδή την περίοδο από το 1946 έως το 1949.»
«Έτσι, όπως παρατήρησε την 25η Μαρτίου 1983 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ελληνική Ιστορία λησμονείται και, ακόμη χειρότερα, παραποιείται. Το Κ.Κ.Ε. κατώρθωσε να παρουσιάζεται σήμερα με το φωτοστέφανο του μάρτυρος και με τις δάφνες του λαϊκού αγωνιστού και πατριώτου, που απαιτεί δίκαια την ιστορική του δικαίωση.»
Καταβάλλεται προσωπική μου προσπάθεια ώστε, να διορθωθεί η στίξη των κειμένων και η παραγραφοποίησή τους, δεδομένου οτι τα αρχεία που βρήκα κι αναρτήθηκαν εδώ, δέν έχουν υποστεί προηγούμενες διορθώσεις.
Σε δεύτερο χρόνο, θα προσπαθήσω να «δέσω» και να συμπληρώσω με περισσότερα στοιχεία και παραπομπές τα κείμενα αυτά. Μέχρι τότε, όποιος απο τους αναγνώστες έχει συμπληρωματικά στοιχεία και παρατηρήσεις για τον Εμφύλιο, τον παρακαλώ να μου τα στείλει στο e-mail: nakosgrg@gmail.com.
Καλή ανάγνωση!
Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Νάκος
http://greg61.gr/blog/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: