Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013
Καλή τύχη Ελλάδα...
Να ληφθεί υπ' όψιν, εν όψει του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη...
Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας στις 23 Νοεμβρίου 2010 και ήταν μια έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μέσω του κειμένου να κάνουν μια μακροσκοπική ανάλυση των επιλογών των ελληνικών κυβερνήσεων μετά το 1974 στο ζήτημα του Αιγαίου.
Αν μη τι άλλο, όταν βλέπεις ολόκληρη την εικόνα, μπορείς να διακρίνεις την εξελικτική πορεία των πραγμάτων, τα λάθη που έγιναν, και τις επιλογές που έχεις για να τα διορθώσεις και να μη συμμετέχεις κι εσύ στο γαϊτανάκι των λαθών ή των "λαθών".
Αν μη τι άλλο, όταν βλέπεις ολόκληρη την εικόνα, μπορείς να διακρίνεις την εξελικτική πορεία των πραγμάτων, τα λάθη που έγιναν, και τις επιλογές που έχεις για να τα διορθώσεις και να μη συμμετέχεις κι εσύ στο γαϊτανάκι των λαθών ή των "λαθών".
Αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να ξυπνήσει ο λαός και να αναζητήσει ευθύνες, από ζώντες και νεκρούς.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι ετοιμάζουν στο ΥΠΕΞ και το Μαξίμου την επίσκεψη του κ. Σαμαρά και της κουστωδίας των υπουργών στην Κωνσταντινούπολη, για αλισβερίσι με τους Τούρκους ομολόγους τους, να ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω κείμενο. Ίσως τους είναι χρήσιμο, παρότι γράφηκε πριν 2,5 χρόνια!
Καλή Τύχη Ελλάδα!!!
Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, η γεωπολιτική συνείδηση του Έλληνα και η επικείμενη «εθνική συνεννόηση»!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Εισαγωγή
Ο ελλαδικός χώρος, δηλαδή ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη.
Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο των Αδάνων, στον
Η γεωπολιτική αξία της περιοχής αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν επαληθευθούν δημοσιεύματα που φέρουν την περιοχή αυτή να διαθέτει υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, με το οποίο, σημειωτέον, μηδενίζεται το δυσβάστακτο ελληνικό χρέος και Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται σε πλούσιες από κάθε άποψη χώρες.
Οι Έλληνες έχουμε συγκροτήσει τοπική συνείδηση, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από ...
Η συνέχεια ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου