Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Στα 16,3 δισ. το κέρδος της Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σαμαράς: Στα 16,3 δισ. το κέρδος της Ελλάδας
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ωρών («μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις) «έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για τους προϋπολογισμούς της ΕΕ από το 2014 έως το 2020».
Αναλύοντας τα κέρδη της Ελλάδας στον τομέα των διαρθρωτικών κονδυλίων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα μας «λαμβάνει σε πρώτη φάση πάνω από 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ και επιπλέον 1, 8 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη που παραμένουν αλώβητα».
Σε αυτά, εξήγησε ο πρωθυπουργός, πρέπει να προστεθούν άλλα 2 δισεκατομμύρια που «αναμένεται να μας δοθούν μετά το 2016 από την αναθεώρηση του ποσοστού της συμμετοχής της Ελλάδας στα εν λόγω προγράμματα λόγω της μείωσης του εθνικού προϊόντος».
«Τελικά θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από ό,τι της είχαν δοθεί στην πρώτη πρόταση Μπαρόζο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: