Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Τέλος του 2015 η ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Τέλος του 2015 η ανάπλαση της Πανεπιστημίου
Στα τέλη του 2015 θα ειναι κατα πάσα πιθανότητα έτοιμο το έργο ανάπλασης της Πανεπιστημίου μαζί με την επέκταση του Τραμ απο το Σύνταγμα ως την Πλατεία Αιγύπτου.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η λεωφόρος για τα οχήματα απο τα τέλη της τρέχουσας χρόνιας. Παρουσιάστηκε την Τετάρτη η αρχιτεκτονική μελέτη βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί το έργο που θα κοστίσει συνολικά 80 εκατ. ευρώ τα οποία θα εξευρεθούν απο κοινοτικές πηγές.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Στέγη Γραμματών και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση το οποίο και χρηματοδοτεί τις μελέτες του έργου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «αναγέννηση της Αθήνας με βάση το τρίγωνο αναπλάσεων Πανεπιστημίου-Φάληρο-Ελληνικό. Σύντομα θα προστεθεί και το τέταρτο στοιχείο της μεγάλης ανάπλασης του παράκτιου μετώπου απο το Φάληρο ως το Σούνιο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος και ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης επισήμαναν την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας των πολιτών ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης τόνισε οτι το έργο δεν πρέπει να γίνει μια άλλη μελέτη στα συρτάρια.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης δεσμεύτηκε για την συνεργασία του Δήμου. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Γ. Παπαδημητρίου ανέφερε οτι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση απο το τρέχον ΕΣΠΑ. Πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρηματοδότηση απο το νέο ΕΣΠΑ ή άλλα κοινοτικά προγράμματα και έδωσε τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου. Σύμφωνα με αυτά έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική και η συγκοινωνιακή μελέτη και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου.
Κασσιανός Τζέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: