Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013, 19:38
«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ωστόσο καταγγέλλει την επίθεση από «“κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών».

«Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεών του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα» επισημαίνεται.

Στην ίδια ανακοίνωση, παράλληλα, σημειώνεται ότι «αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν’ αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: