Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τι είναι το Π.Α.ΜΕ.
Θα ήθελα να προσφέρω μία απλή αποσαφήνιση για να μην υπάρχουν απορίες από κανέναν.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Π.Α.ΜΕ.: "Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη, ούτε συνδικάτο. Δεν είναι τίτλος ψηφοδελτίου. Το ΠΑΜΕ είναι κίνημα που παλεύει για την οργάνωση, τον ταξικό προσανατολισμό, τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στις γραμμές του ΠΑΜΕ παλεύουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, επιτροπές αγώνα, χιλιάδες εργαζόμενοι στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας."

Δικό μου σχόλιο: Το ΠΑΜΕ ανήκει απόλυτα στην παράταξη του ΚΚΕ και είναι ο συνδικαλιστικός του φορέας. Το ΠΑΜΕ συμμετέχει σε συνδικαλιστικές εκλογικές διαδικασίες ανοιχτά, ζητώντας την ψήφο και στηρίζοντας και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς (π.χ. ΕΣΑΚ-ΔΕΕ). Οι περισσότεροι "εργατικοί" οργανισμοί που φαίνεται να στηρίζουν το ΠΑΜΕ, ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Περισσό ή/και έχουν ιδρυθεί από στελέχη του ΚΚΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών επιτροπών που στηρίζουν το ΠΑΜΕ έχουν συγκροτηθεί με τη συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο αριστερών συνδικαλιστών, πολλές φορές με εξωθεσμικά μέλη, χωρίς οι λοιποί εργαζόμενοι να έχουν ενημερωθεί ή να γνωρίζουν το παραμικρό για το ποιοι είναι και το τι λένε αυτοί που λένε πως τους εκπροσωπούν.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για τη χειρότερη και πιο εξευτελεισμένη μορφή συνδικαλισμού. Το ΠΑΜΕ είναι η επιτομή του συνδικαλισμού της στυγνής κομματικοποίησης και ελέγχου, του πολιτικού μυωπισμού, της πολιτικής καπηλείας, του ψέματος και της ανομίας.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
http://us5.campaign-archive2.com/?u=d778ce0b082a4b02c4a270bc2&id=23a4d840b8

Δεν υπάρχουν σχόλια: