Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

6/12/14

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε από σφαίρες αστυνομικού στην αγκαλιά του παιδικού του φίλου Νίκου.
Ο έφηβος Νίκος, ο Νίκος Ρωμανός, διάλεξε ένα δικό του προσωπικό τρόπο να συγκρουστεί με ένα κράτος δολοφόνων, που τροφοδοτείται από μια κοινωνία απάθειας, αδιαφορίας και συνενοχής. Ταυτόχρονα, εξαντλώντας τα περιθώρια που παρέχει το σκληρό, ταξικό σύστημα εκπαίδευσης, που εμείς οι καθηγητές και οι γονείς σας αντιμετωπίζουμε μαζί σας, ο Νίκος έγινε φοιτητής.
Από τον Φλεβάρη του 2013, που συνελήφθη για ληστεία στον Βελεβενδό Κοζάνης, επανηλειμένα βασανίστηκε, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους ανθρωποφύλακες συναδέλφους του δολοφόνου του φίλου του, του Αλέξη.
Όλο αυτό το διάστημα της φυλάκισης και των κακοποιήσεων, ο Νίκος αρνήθηκε να προσκυνήσει. Κράτησε ψηλά το κεφάλι, αντιστάθηκε, έφτυσε στα μούτρα τους βασανιστές του και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που φτάνουν μέχρι και τον «αγωνιστή» Πρόεδρο της σημερινής «Δημοκρατίας».

Για τον λόγο αυτό, το κράτος των δολοφόνων τον τιμώρησε με έναν ακόμα τρόπο, που παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους: Του στέρησε το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες, μην αφήνοντάς του την παραμικρή χαραμάδα ανάσας στις απάνθρωπες συνθήκες που ζει. Ούτε αυτή η τιμωρία τον τσάκισε. Από τις 10 του Οκτώβρη ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο στοιχειώδες δικαίωμά του στη μόρφωση.

Έτσι, το κράτος των δολοφόνων αποφάσισε, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη, να οδηγήσει και τον Νίκο στο θάνατο, απορρίπτοντας την αίτησή του.

Η στάση του κράτους απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη στάση του Συστήματος, που αυτό το κράτος εκπροσωπεί, απέναντι στη σημερινή νεολαία, σε εσάς, στα παιδιά μας:

Το ίδιο κράτος που δολοφόνησε τον Αλέξη, που βασανίζει και οδηγεί στον θάνατο το Νίκο, είναι το κράτος που κλείνει σχολεία, που απολύει δασκάλους, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες. Το κράτος των Τραπεζιτών και των «τραπεζών θεμάτων», που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα και στις ανάγκες σας, οδηγώντας σας στην ανεργία, σε μια ζωή μίζερη και χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο κεφάλι. Είναι το ίδιο το κράτος, που σας κλείνει πονηρά το μάτι, με τους ένστολους υπάλληλους ή συνεργαζόμενους ναζί νταήδες του λέγοντάς σας: «Αν θέλεις να έχεις κάποιες πιθανότητες σωτηρίας, γίνε το ίδιο βάρβαρος με εμάς».

Εμείς οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ θεωρούμε ότι, άσχετα από τη γνώμη που ο καθένας μπορεί να έχει για τις προσωπικές επιλογές αντίστασης του Νίκου Ρωμανού, η αφαίρεση των μορφωτικών του δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανατραπεί. Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών. Στεκόμαστε στο πλάι κάθε μαθητή μας, που διεκδικεί, φτάνοντας να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του, το αυτονόητο δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση.

Φίλοι μαθητές, βοηθήστε να σωθεί ο Νίκος και να κερδίσει το στοιχειώδες ίδιο με το δικό σας δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή.  Η αλληλεγγύη για τη σωτηρία της ζωής του Νίκου είναι αγώνας και για τη δική σας ζωή και μόρφωση.

Όταν η Τυραννία είναι Νόμος, η εξέγερση δεν είναι απλά ο τρόπος ζωής, που έχει το περισσότερο νόημα . Όπως διδάσκουν ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας, γίνεται ΚΑΘΗΚΟΝ.

alfavita


Αποτελέσματα εκλογών Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας


Ψήφισαν 203
Άκυρα - Λευκά:  8
Αγωνιστική Παρέμβαση (Παρεμβάσεις):    104   Ποσοστό:  53,3 %       Έδρες  5
ΠΑΜΕ:                                                               33   Ποσοστό:  16,9 %       Έδρες  2
ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:       32  Ποσοστό:   16,4 %       Έδρες  1
ΔΑΚΕ:                                                                26   Ποσοστό:   13,3 %      Έδρες  1


Βγάλτε το σκασμό


Αρθρογράφος: 
Στάθης Κατσούλας
Το αίτημα για ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού αγκαλιάζει πλατιά κομμάτια της κοινωνίας. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα Ρωμανού και ότι πρέπει να δείξει πυγμή. Όσοι ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, ίσως ψηφίζετε πασοκνδχρυσήαυγήποταμι, απλώς ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ. Δεν μπορώ να γίνω πιο ευγενικός.

Θεωρήσατε το Ρωμανό επικίνδυνο εγκληματία και δεν είπατε τίποτα για τον Αντώνη Καντά που καταχράστηκε μίζες ύψους 14 εκ. ευρώ από τα εξοπλισιτκά προγράμματα και που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος με τα λεφτά στην τσέπη.

Θεωρήσατε πως ο Ρωμανός αποτέλεσε κίνδυνο για την περιουσία και τις καταθέσεις σας και δεν είπατε τίποτα για τον Άρη Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη (ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, των δύο εταιριών ενέργειας) που έκλεψαν απ' το δημόσιο 270 εκ. ευρώ,

Τσινήξατε με την περίπτωση διαφυγής του Ρωμανού, κατάπιατε τη γλώσσα σας όμως με την οργανωμένη φυγή Χριστοφοράκου.

Τσαντιστήκατε με τον Ρωμανό, όχι όμως και με το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Αντρέα Παπαμιμίκο που τσέπωσε 2,5 εκ. ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο στήνοντας ΜΚΟ για την "ειρήνευση στην Ανατολική Ευρώπη".

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, σαν κοινωνικό σώμα, γιατί "έχετε αφορμίσει και εκχέετε δυσώδες πύον".

Ίσως είναι αυτό που λέει ο Σέρεν Κίρκεγκορ: "Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός".

Ίσως πάλι είναι αυτό που λέει ο Αλμπέρ Καμύ: "Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει".

Με άλλα λόγια είναι ο φθόνος για το ότι ένας πιτσιρικάς διδάσκει αξιοπρέπεια και αντοχή, ανθρώπους οι οποίοι όταν έτρωγαν τη σφαλιάρα συνήθισαν τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, να γυρνάνε και το άλλο μάγουλο. 

Είναι το μίσος προς κάθε τι που θυμίζει άνθρωπο. Το μίσος για τον φοιτητή, για τον μετανάστη, για τον εκπαιδευτικό, για τον άνεργο που μπαίνει στο μετρό χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Είναι το πισωγύρισμα της Ελλάδας στο σκότος όταν στη Νορβηγία δίνεται το δικαίωμα στον Μπρέιβικ με 77 δολοφονίες να σπουδάζει, αλλά στον Ρωμανό όχι.

Είναι η εκδικητικότητα της εξουσίας που δεν θέλει να δει τον σπόρο του Δεκέμβρη να αναπτύσσεται. Και που θέλει να κόψει από τη ρίζα αυτόν που θα θελήσει να την τσαλακώσει.

Είναι ότι ένας πιτσιρικάς δημιουργεί τρόμο στο κράτος τρομοκράτη και επιστρατεύουν ορδές από χιλιάδες ψυχανώμαλους ματατζήδες για τις επόμενες διαδηλώσεις.

Είναι ότι η δημοκρατία τους ζέχνει φασισμό.

Είναι ότι θα σας πείσουν και πάλι "για τους κουκουλοφόρους που θα θέλουν να κάψουν την Αθήνα". Με μια διαφορά από το 2008: Η συσσωρευμένη οργή από την κρίση θα απελευθερώσει πολλαπλάσιες δυνάμεις συγκρινόμενη με τον Δεκέμβρη του '08. Νομοτελειακά. Ας ξέρουν λοιπόν ότι όσοι σκάβουν τον λάκο του Ρωμανού, αυτή τη φορά δεν θα βρεθεί μέσα μόνος ένας πιτσιρικάς. Νομοτελειακά και αυτό.

ΒΓΑΛΕ λοιπόν ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, διότι δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα στα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας.

Ο Νίκος Ρωμανός - παρά τις κάθετες διαφωνίες μας με τον τρόπο δράσης του - μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τη χαμένη αξιοπρέπεια μιας νεολαίας που έχει βιαστεί κατά συρροή. Αν δεν θέλετε να τον στηρίξετε τουλάχιστον ΒΓΑΛΤΕ το ΣΚΑΣΜΟ (και είμαι πολύ ευγενικός όταν τα λέω αυτά).

alfavita.gr

1 σχόλιο:

ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα είπε...
Δεν εχω καταλάβει ακόμη γιατι ο Γρηγορόπουλος έγινε ήρωας.
Πράγματι έφυγε άδικα και αλλά ήρωας δεν είναι.
Και για να καταλάβουν οι αντιδρώντες στα λεγόμενά μου θα τους πω ότι ο Κανάρης είναι ήρωας γιατί συνειδητα πολέμησε για να ελευθερωθούμε ενω ο Γρηγορόπουλος τυχαία βρέθηκε εκεί, όπως είπαν και οι γονείς του, και σκοτώθηκε.

Η ανακοίνωση της Ε ΕΛΜΕ δεν είναι μια ανακοίνωση παιδαγωγών αλλά μια ανακοινωση αναρχικής σέχτας και αυτό με θλίβει.

Και για να πω τα πράγματα με το όνομά τους προσπαθούν να ηρωοποιήσουν ένα παιδάκι παραμελημένο απο τους γονείς του που στα 16 του σήκωσε όπλο κατά συμπολιτών του για να τους ληστέψει. Ηρωικότατη πράξη κατα τους "παιδαγωγούς" της Ε ΕΛΜΕ.

Τώρα για τον άλλο, που κράζει σε όλη την κοινωνία εκτός από τον εαυτό του φυσικά, σκασμός βρίσκεται σε παράκρουση.

Είναι τιμητης των πάντων και έχει μόνο αυτός δίκιο. Αν και δεν με πιάνουν τα λεγόμενά του θα ήθελα να του πω να σκάσει ο ίδιος που προσπαθεί να μας κάνει να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκμεταλλευόμενος ένα παιδάκι που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του γιατί παίρνει εντολές από κάτι άτομα σαν και του λόγου του.

Και που ΄σαι βλάκα δεν ψηφίζω κάτι απ αυτά που γράφεις αλλά και να ψήφιζα δεν είναι η μεγαλύτερη ντροπή.
Η μεγαλύτερη ντροπή είναι αυτό που κάνεις εσύ.
Δηλ να εκμεταλλεύεσαι ένα παιδαρέλη που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, κι εσύ του λες "μπράβο συνέχισε μην σκύβεις το κεφάλι".
Αλλά αν χαθεί το παιδάκι, αυτό και οι γονείς του θα έχουν πάθει τη ζημιά, και εσυ θα είσαι μια χαρά, όπως πριν, έτοιμος να εκμεταλλευθείς νεα επεισόδια με ετοιμοθάνατα ανήλικα που και πάλι θα είσαι ικανός να τα βάλλεις να πεθάνουν για να τα εκμεταλλευθείς πολιτικά.
Γι αυτό ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ και κάτω τη βρωμοπένα σου από τον μικρό.

Εύχομαι ο Ρωμανός να ζήσει, να μην ξανακάνει λάθη και να εκδικηθεί αν μπορεί το κατεστημένο που φυλακίζει και είναι αυστηρό μόνο εκεί που μπορεί αλλά με νόμιμο τρόπο.
Αυτός πονάει περισσότερο από τις τουφεκιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: