Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

9/12/14

Διμερής αεροναυτική άσκηση Ελλάδας- Αιγύπτου στην Κρήτη

Η «Αlexandroupolis 14» θα διαρκέσει έως 13 Δεκεμβρίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, στην περιοχή της Κρήτης η διμερής αεροναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «Αlexandroupolis 14».
Η άσκηση χωρίζεται σε τρία τμήματα που προβλέπουν:

  • Εν όρμω εκπαίδευση από χθες έως τις 10 Δεκεμβρίου με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στον Ναύσταθμο της Κρήτης και εκπαίδευση σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.
  • Εν πλω εκπαίδευση -βορείως της Κρήτης- από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
  •  Ανάλυση των πεπραγμένων της άσκησης στον Ναύσταθμο Κρήτης την επόμενη (13 Δεκεμβρίου- τελευταία ημέρα της άσκησης) και αποδέσμευση των συμμετεχουσών μονάδων.
Στην «Αlexandroupolis 14» συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες «Έλλη» και «Νικηφόρος Φωκάς», το πλοίο γενικής υποστήριξης «Άξιος», η πυραυλάκατος «Σταράκης», το υποβρύχιο «Παπανικολής», ομάδα της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα «Εns Sharm el Sheikh», οι πυραυλάκατοι «Εns Υarmouk» και «Εns Βadr», το βοηθητικό «Εns Ηalayeb» και τα παράκτια περιπολικά «Εns Wakil» και «Εns Ρafeaa».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: