Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κόντρες ξέσπασαν μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, που έγιναν μετά την πορεία για τον ΑλέξανδροΓρηγορόπουλο.

Βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν τους συναδέλφους του, του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκαν στο πλευρό των προσαχθέντων, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να πάνε μαζί σε ένα Πανεπιστήμιο, για να αποδείξει, ότι υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα για τους βουλευτές. “Θα μας κάψουν και εσάς και εμένα και όλο το Πανεπιστήμιο”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι μάχες για τη Δημοκρατία δίνονται εδώ μέσα, στη Βουλή, τόνισε η Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βουλευτής επικρατείας ΝΔ, προσθέτοντας πως “εκεί έξω γκρεμίζεται”. 

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική και νωρίς το απόγευμα, οι βουλευτές του κόμματός του επέστρεψαν στη Βουλή για να δεχτεί επίθεση από τον Δημήτρη Κυριαζίδη της ΝΔ ότι “προστρέξατε στην ΓΑΔΑ προκειμένου εκεί να στηρίξετε όσους προσήχθησαν γιατί έκαναν την Αθήνα λαμπόγιαλο”. “Δεν προστρέξατε όμως στους 13 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας”, ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης.

Για να λάβει την απάντηση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “δεν ξέρω αν απαγορεύεται σε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να προσέρχονται στη ΓΑΔΑ. Δεν ξέρω επίσης αν ο κ. Κυριαζίδης τους προσαχθέντες τους καταδικάζει ότι έχουν κάνει λαμπόγιαλο την Αθήνα χωρίς να βγει απόφαση δικαστική”.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: “Θα περίμενα να ξεκινήσουμε όλοι λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αστυνομία. 12 αστυνομικούς είχαμε τραυματίες χθες το βράδυ. Ένας από την ομάδα ΔΙΑΣ ήταν στη μηχανή και πέταξαν λάδια οι ειρηνικοί διαδηλωτές, έπεσε από τη μηχανή και νοσηλεύεται. Και γελάγανε που την έβλεπαν να πέφτει στο δρόμο”.

Η απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι “εμείς δεν καταφερόμαστε εναντίον της αστυνομίας, αλλά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, διότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που χρησιμοποιεί ειδικά σώματα στην αστυνομία για να παίζουν έναν αυταρχικό ρόλο σε βάρος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού”.

“Είπατε ότι δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα για τους βουλευτές. Αμ δε. Θέλετε να πάμε σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο να δείτε αν με αφήνουν να μπω μέσα; Δέχεστε κ. Λαφαζάνη; Θα κάψουν εσάς, εμένα και όλο το Πανεπιστήμιο. Δεν είναι άβατο αυτό; Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο; Ξέρετε κανένα βουλευτή από εδώ να μπορεί να περπατήσει στα Εξάρχεια;”, κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: