Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τίμησαν τους 129 ήρωες αστυνομικούς

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, από το 1984 μέχρι και σήμερα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, εντός των εγκαταστάσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.


Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον αρχιμανδρίτη-υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Από τη συγχώνευση της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής, η οποία «γέννησε» την Ελληνική Αστυνομία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, 129 αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων και ατυχημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: