Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

26/3/16

Έξι drones «σαπίζουν» στις αποθήκες της ΕΛΑΣ

Αποκτήθηκαν έναντι 3.000.000 ευρώ από ισραηλινή εταιρεία, αλλά... έμειναν στις δοκιμαστικές πτήσεις - Γιατί το υπουργείο λέει, επισήμως, ότι δεν μπορούν να απογειωθούν 
Στις αποθήκες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο σαπίζουν τα έξι μη επανδρωμένα αεροπλάνα που προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για περιπολίες στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περιπτώσεις καταδιώξεων και μεγάλων επιχειρήσεων. 

Τα υπερσύγχρονα drones, όπως ονομάζονται στη γλώσσα των ειδικών, αποκτήθηκαν από ισραηλινή εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι, όμως παραμένουν καθηλωμένα στα αζήτητα των σκοτεινών αποθηκών, με κίνδυνο να καταστραφούν, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αξιοποίησή τους.
Επίσημα, το υπουργείο λέει ότι δεν μπορούν να απογειωθούν, γιατί δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και πρέπει να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 
Για τη συνέχεια Protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: