Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η κυβέρνηση αλλάζει στάση: 150 μετανάστες με χειροπέδες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά

Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, αφού σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν με χειροπέδες περίπου 150 Πακιστανοί και Αφγανοί από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1. 
Στο λιμάνι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ περίμεναν τους παράτυπους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο και από εκεί θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 150 μετανάστες που εντοπίστηκνα να έχουν μπει παράνομα στη χώρα μεταφέρθηκαν με πλαστικές χειροπέδες μίας χρήσης με το Blue Star 1 από τη Μυτιλήνη στον Πειραία.  


Με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να παραμένει μόνο στα χαρτιά η κυβέρνηση αλλάζει στάση στο προσφυγικό και πλέον ξεκινάει ο διαχωρισμός προσφύγων-μεταναστών με τους τελευταίους να έρχονται από τα νησιά με χειροπέδες. Οι πρωινές εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά δείχνουν πως πλέον η κυβέρνηση πέρασε από το δόγμα «ανοιχτά σύνορα για όλους» στο «χειροπέδες και συλλήψεις» για τους παράτυπους μετανάστες.
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες.


Πηγή: Η κυβέρνηση αλλάζει στάση: 150 μετανάστες με χειροπέδες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/257868/i-kyvernisi-allazei-stasi-150-metanastes-me-heiropedes-apo-ti-mytilini-ston-peiraia#ixzz43eFy1ARM


Δεν υπάρχουν σχόλια: